Sleep Where to sleep Wereld

Overnachting van de week: het Kakslauttanen Arctic Resort in Finland

(Foto’s: Kakslauttaten)

Sinds een maandje of wat plaatsen we hier op het blog regelmatig lijstjes van toffe Airbnb appartementen in even toffe steden. Dat doen we natuurlijk grotendeels om leuke content voor jullie te maken, maar stiekem ook een beetje voor onszelf. We vinden het namelijk ontzettend leuk om een paar uurtjes op de website van Airbnb te browsen, op zoek naar die pareltjes. Maar soms komen we op het wereldwijde web een hotel of resort tegen, die eigenlijk een klasse apart is en die delen we graag in deze rubriek met jullie.

Kakslauttanen Glass Igloo – the best way to enjoy the miracle of the North, Aurora Borealis // 📷: @tomjauncey // #kakslauttanen #glassigloo #northernlights #aurora

Een bericht gedeeld door Kakslauttanen Arctic Resort (@kakslauttanen_arctic_resort) op

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Het Kakslauttanen Arctic Resort in Finland is zo’n bijzondere locatie, want het is maar 250 kilometer verwijderd van de noordpoolcirkel. Ondanks het feit dat je hier compleet afgezonderd zit van de bewoonde wereld, is de plek opvallend makkelijk te bereiken. Zo is het dichtstbijzijnde internationale vliegveld op nog geen 30 minuten rijden en vliegen bijvoorbeeld Finnair en Norwegian geregeld op Ivalo (IVL). Maar dat is eigenlijk allemaal niet zo boeiend, want waarom jij straks met je liefde hiernaartoe gaat, is om het noorderlicht te zien. En dat allemaal terwijl je in een doorzichtige koepel licht:

The lights. It’s a miracle every time. 📷: @eri_s810 @citynomads // #kakslauttanen #glassigloo #lapland #finland

Een bericht gedeeld door Kakslauttanen Arctic Resort (@kakslauttanen_arctic_resort) op

Kijk, daar kan stiekem geen tof Airbnb appartement in New York City tegenop. Maar laten we geen appels en peren vergelijken, want bij het Kakslauttanen Arctic Resort moet je natuurlijk wel tegen een beetje stilte kunnen. Je kunt de heldere lucht bijna voelen:

De beste tijd om te gaan? Volgens de website kun je hier in zowel de zomer, winter als de herfst goed terecht. Al zal elk seizoen wel een andere ervaring bieden.

Meer informatie | website Kakslauttanen Arctic Resort

Dreaming of arctic? We still have availability (and snow) for March and April! // 📷: @michaelseager83 // #kakslauttanen #glassigloo #spring #snow

Een bericht gedeeld door Kakslauttanen Arctic Resort (@kakslauttanen_arctic_resort) op