AMSterdam Hotspots Sleep Slider

Overnachting van de week: New Yorkse taferelen bij Hotel Arena

(Foto’s: Colourful Rebel / Hotel Arena)

We maken er hier op het blog geen geheim van dat we bovengemiddeld gek zijn op New York. Sterker nog, we zijn zo gek op deze stalen jungle, dat we er het afgelopen weekend weer waren. Toch waren we voor ons gevoel laatst ook heel eventjes in New York en dat op ongeveer 17 minuten fietsen vanaf ons appartement in Oud-West. Nee we zijn niet gek geworden, maar we hebben wel in het vernieuwde Hotel Arena geslapen. We waren nog niet in het Oosterpark geweest sinds dat ook compleet vernieuwd is en het eerste waar we aan moesten denken toen we bij Hotel Arena aan de westkant naar binnen gingen was Central Park.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Dat komt allemaal door het aanzien van het prachtig opgeknapte en tevens met aanbouw uitgebreide pand van Hotel Arena, in combinatie met het geheel vernieuwde (en fijn open) park. Waar het Oosterpark vroeger nogal donker was en waar wij onze hardloop rondjes door angst om aangevallen te worden in recordtijd liepen, geeft het nu een heel veilig gevoel. Daarnaast voelt het allemaal wat ‘grootstedelijker’ aan, waardoor wij dus direct aan het park der parken moesten denken, die hele grote op Manhattan.

Dineren in Oost

Hoewel het restaurant Park van het hotel werkelijk fantastisch is, besluiten we toch buiten de deur te eten omdat we niet zo vaak in Oost uit eten gaan. Dit stadsdeel zit enorm in de lift de laatste jaren en de hotspots vliegen je om de oren (kijk maar hier). Toch gaan wij voor een redelijk geijkte keuze, omdat we altijd al eens bij het bekende tapasrestaurant Pata Negra wilden eten. Daar viel eigenlijk niets op aan te merken en het was er heerlijk Spaans chaotisch druk (wel even reserveren dus). Toch kregen we van deze keuze spijt, toen we nog een afzakkertje gingen drinken in de prachtige hotelbar en helemaal toen we in de ochtend het ontbijt gingen nuttigen in het restaurant. Wow, wow en nog eens wow. Over het ontbijt hieronder meer, eerst maar eens even over die te gekke kamers van Hotel Arena.

(De te gekke hotel bar)

Het iconische hotel in Oost heeft een enorme verbouwing ondergaan, die qua tijdsplanning nagenoeg hetzelfde liep met de metamorfose van het park waar het hotel zich grotendeels in bevindt. Er is onder andere een hele nieuwe vleugel aan het gebouw gemaakt, wat natuurlijk altijd een beetje tricky is bij zo’n karakteristiek gebouw. Houdt de architect wel rekening met het rijksmonument waarin Hotel Arena is gehuisvest? Wij moesten het even opzoeken omdat we altijd gedacht hebben dat het een kerk was, maar het blijkt dus oorspronkelijk te zijn gebouwd als gesticht (‘Sint Elisabeth Gesticht’). Anyway, een lang verhaal kort: de aanbouw lijkt alsof het er altijd al heeft gestaan, maar dan anno 2017. Fantastisch! Verantwoordelijk voor dit werk zijn TeamV Architectuur en TANK Interior Design, die kennelijk goed hebben gekeken naar het oorspronkelijke gebouw en de omliggende omgeving.

Wij hebben het geluk om in een van de suites in het nieuwe gedeelte te slapen, die zowel een prachtig zicht op het park bieden, als op het mooie restaurant. Dat ‘New Yorkse’ gevoel wordt bij het binnenkomen in onze suite alleen nog maar versterkt, want het heeft de hoogste ramen die we ooit in een hotelkamer hebben gezien. Dat hebben ze slim gedaan, want met zo’n fantastisch uitzicht wil je niet door een paar ieniemienie raampjes naar buiten kijken. Over de inrichting van de suite is ook goed nagedacht, want ze hebben het bed (en schommel!) op de bovenste etage (yes, je hebt er twee) geplaatst waardoor je als een echt prinsesje wakker wordt.

Het aantal kamers van het vernieuwde hotel is toegenomen naar een indrukwekkende 139, maar ademen nog steeds de sfeer van een intiem boutique hotel. Kijk, dat vinden wij nu knap. Dat komt denken wij ook omdat Hotel Arena voor ons gevoel allemaal ‘toffe plekjes’ heeft, die je niet direct ziet. Dat klinkt misschien gek, maar als je in de prachtige lobby van het hotel komt, snap je direct wat we bedoelen. De kamers zijn verspreid over alle richtingen van het hotel, hierdoor heb je niet door dat het hotel best aan veel gasten kamers aanbiedt.

Breakfast for champions

Als er iets is waar wij naar uitkijken wanneer we in mooie hotels slapen, dan is het wel het ontbijt. We hebben in best wel veel toffe hotels geslapen en daarbij is opgevallen dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat het ontbijt ook picobello is. Dan heb je een 5-sterren nacht gehad, maar zie je bij het ontbijt alleen een paar sneetjes brood en wat beleg liggen. Vanaf het eerste moment dat we restaurant Park inliepen en we het herfstzonnetje op de extravagante ontbijttafel zagen schijnen wisten we: dit zit helemaal goed. Eigenlijk weet je al genoeg wanneer je ook een apart tafeltje ziet staan met daarop flessen champagne (‘want waarom niet’), maar daar hield het niet bij op.

Hoewel we nog wel heel de dag in onze suite konden doorbrengen, is langzaam wakker worden in het restaurant van Hotel Arena een prachtig verlengstuk van je fijne nacht. Met een knisperende openhaard op de achtergrond, het park voor je snufferd dat zich langzaam vult met mensen en al het eten dat je je kunt wensen is dit een plek waar wij zeker vaker gaan terugkomen.

Mini-vakantie

De laagdrempelige sfeer van de hotelbar en het restaurant, het fantastische terras, alle ‘verborgen plekjes’ en natuurlijk de mooie kamers, zorgen ervoor dat Hotel Arena een plek voor iedereen is. Of je nu een kamer boekt omdat je even los wil gaan met ADE, je met vrienden op vrijdagavond hier aan de bar gaat hangen of omdat je een weekendje Amsterdam wil doen: Hotel Arena is de sjieke huiskamer van Oost geworden waar wij na één nacht al verliefd op zijn geworden.

Hotel Arena | Website
‘s-Gravesandestraat 55

Een indruk van een aantal van de andere kamers (foto’s via Hotel Arena):

    Instagram