Slider Travel World

Overnachting van de week: Het Bambu Indah resort op Bali

(Foto’s: Bambu Indah)

Ga je een stedentrip doen binnenkort? Dan zouden wij altijd een tof Airbnb-appartement pakken in die stad, want dan voel je jezelf het snelst een local. Wij hebben inmiddels al heel wat toffe Airbnb’s op rij gezet voor jullie, van New York tot Barcelona en van Oslo tot Rotterdam. Maar soms wil je ook gewoon even niet zelf je bed opmaken en wil je wat meer luxe. Dan moet je naar een tof hotel toe, waarbij de ‘experience’ voorop staat. De vorige keer in ‘Overnachting van de week’ gingen we naar een iglo in Finland, maar nu zoeken we het wat warmer: Bali!

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

We wisten dat op deze tropische bestemming onlangs al een droomlocatie werd geopend door een stel Amsterdammers, maar ‘het glazen huisje’ in het Bambu Indah resort is wel next level. In 2005 kochten John en Cynthia Hardy 11 antieke Javaanse ‘bruidshuisjes’ op, die nagenoeg vervallen waren tot de laatste spijker. Met ziel en zaligheid hebben de twee de huisjes opgeknapt en teruggebracht naar hun originele staat. Een originele staat, maar dan wel anno 2017, want de huisjes bieden alle luxe en service van een echt ‘boutique hotel’. De naam van het resort – Bambu Indah – betekent letterlijk ‘prachtig bamboo’ en dat snappen wij best als we de huisjes zien:

Je vindt de huisjes in het plaatsje Ubud, in het centrum van Bali. Deze plek wordt door veel mensen beschouwd als cultureel centrum van het eiland. Het is er merkbaar kouder dan aan de kust, maar heel eerlijk gezegd vinden wij deze regio een stuk mooier. Dat komt door alle rijstvelden en de belachelijk toffe groene natuur. Een ongekende schoonheid! De huisjes van John en Cynthia zijn er in verschillende opties te huren. Zo heeft het ‘Udang House’ (zie foto bovenaan dit artikel) een compleet glazen vloer in de slaapkamer, zodat je de vissen eronder kunt zien zwemmen. Dit huis is een tijdje terug helemaal viral gegaan op het internet, maar het is flauw om alleen hiernaar te kijken. De overige 10 huisjes zijn namelijk ook prachtig:

Dus was jij nog niet overtuigd van onze Airbnb-lijst van Bali vol met mooie appartementen? Dan is het Bambu Indah resort misschien wel wat voor jou.

Meer informatie | Website Bambu Indah Resort

[UPDATE] Via de website van Udang is te lezen dat veel foto’s op het internet (inclusief de coverfoto van dit artikel) van het ‘Udang House’ vaak bewerkt zijn. Hierdoor kan het in het echt een beetje tegenvallen qua kleur en helderheid, waarschuwen de eigenaren van het prachtige resort. Maar, zoals ze het zelf mooi omschrijven: “keep in mind that Bambu Indah is proud of the rusticity and authenticity of the experience and culture. Udang House is not an underwater fluorescent ship, but definitely is a beautiful Old Lady with “cold feet”.

Kijk, de eerlijkheid van de Balinezen en de manier waarop zij naar de natuur kijken is een van de redenen dat wij graag op dit eiland komen.

    Instagram