Cars & Bikes

De toekomst is hier: Porsche komt met supersnelle volledig elektrische E Cross Turismo

porsche missione cross turismo

(Foto’s: Porsche)

Het is heel even wennen om te zien dat een powerhouse automerk als Porsche ook met een volledig elektrische auto komt, maar aan de andere kant geeft het ook aan dat de toekomst hier is. De autoliefhebbers pur sang gaan natuurlijk op tilt slaan bij het zien van deze Porsche, omdat zij het brullende geluid van de motor missen. Toch vinden wij het tof dat een sportmerk als Porsche ook meegaat met elektrisch rijden, want uiteindelijk gaan die fossiele brandstoffen toch écht een keertje op. Dan kun je maar beter meegaan met de technologie en het goede voorbeeld geven. En het goede voorbeeld geeft Porsche zeker met de volledig elektrische E Cross Turismo.

porsche missione cross turismo

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

De Tesla Roadster krijgt er concurrentie bij, want deze Turismo gaat van 0-100 km/u in slechts 3,5 seconde. Daarnaast rij je op een volle batterij ruim 482 kilometer, meer dan genoeg voor je wekelijkse woon-werkverkeer. Deze batterij kun je trouwens voor 80 % opladen, met een korte re-charge van 15 minuten. Ideaal! Verder is Porsche trots op het feit dat je bij de Turismo altijd beschikt over de waanzinnig hoge acceleratie (ook wanneer de accu bijna leeg is dus), iets wat bij de tesla afneemt.

De prijs is nog onbekend, maar een oplevering ‘in 2019’ staat wel vast. Braaaaop. Of eigenlijk moeten we zeggen: zzzzzzzoef.

porsche missione cross turismo

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram