Do Eat Slider What to do Amsterdam Where to eat Amsterdam

Update: dit zijn alle goed verstopte terrassen in Amsterdam waar altijd plek is

Leuk al die lijstjes momenteel met ‘beste terrassen van Amsterdam’, maar hierdoor kunnen wij geen plekje meer vinden op onze favoriete terrassen. Da’s natuurlijk helemaal ons eigen schuld, omdat wij ook zo’n lijst hier op het blog hebben gemaakt. Daarom nu een overzicht met ‘verborgen terrassen’, plekken waar je niet zo snel aan denkt wanneer die gele rakker plots begint te schijnen. Snijden wij nu onszelf weer in de vingers met het risico op geen plek? Wellicht, maar in je uppie op een leeg terras is ook zo wat. Sharing is zeker caring wanneer de zon schijnt, dus als jij nog toffe plekken weet die niet in dit geheel subjectief gemaakte overzicht staan, deel het in de comments!

[OEPS GEVONDEN] Het ding met goed verstopte terrassen en er vervolgens een overzicht van maken is natuurlijk dat deze snel gevonden gaan worden. Dat vinden wij alleen maar gezellig, maar daarom blijven wij deze lijst het hele jaar door updaten. Zonnetje in de winter? Lekker bakken in een zeldzaam herfstzonnetje? Iedere keer als wij er weer eentje gevonden hebben knallen we de lijst weer bovenaan het blog. Sla dit artikel op in je favorieten en je bent dit jaar de go-to terrassen vinder van je vriendengroep!

Coffee Shots – Kiosk | by Eline

Het terras hieronder bij het Stenen Hoofd en dit verborgen pareltje bij de Silodam. Zijn wij soms gek op de IJ-over? Yes, yes en nog eens yes. Mochten wij ooit de jackpot winnen bij welke loterij dan ook, dan is het eerste wat wij doen bij een van de drie waanzinnig toffe gebouwen op de Silodam een appartement loft kopen. Wat een uitzicht en wat een toffe locatie. Prachtig contrasterend vind je voor die enorme kolossen van gebouwen, het pitoreske terras van Eline. Hier haal je overdag heerlijke koffie (maar oprecht goede koffie, wij waren verbaasd), broodjes, maar ook speciaal biertjes. Vermijd deze plek rond lunchtijd, want dan staat er een gigantische rij van kantoormensen. Daarbuiten komt er geen kip en heb jij dit zalige terras en uitzicht voor jezelf:

Coffee Shots – Kiosk by Eline | Silodam 460 | website

Coffee Shots Kiosk by Eline

Coffee Shots Kiosk by Eline

Coffee Shots Kiosk by Eline

Coffee Shots Kiosk by Eline

Brandendzand (Stenen Hoofd)

Het ‘parkje‘ van het Stenen hoofd vinden wij wel een van de meest bijzondere stukjes van Amsterdam. Project ontwikkelaars willen dit stuk door de a-locatie het liefst volzetten met enorme woongebouwen, maar gelukkig houdt de gemeente dit voor iedereen beschikbaar. Hier kun je heerlijk uitwaaien op een warme dag alsof je op Zandvoort zit. Helaas min het zandstrand, maar ook min de drukte en zwetende mensen in de trein. Laat je eigen drinken maar thuis, want bij Brandendzand hebben ze alles wat je wil op een warme dag! Van ijsjes tot bier en van lekkere snacks tot chips. Let’s go!

Brandendzand Westerdoksdijk 707Facebook

Brandendzand

Brandendzand

Brandendzand

Groot Melkhuis (Vondelpark)

Terwijl iedereen hutje mutje in het Vondelpark ligt, kun jij op een steenworp ontsnappen aan deze madness. Laat je niet afschrikken door de enorme speeltuin bij het Melkhuis, want als jij een tafeltje aan het water scoort heb je alleen van wat gretige eenden last. Wij waren hier onlangs op een zeer hete dag en troffen toen een bijna-leeg terras aan. Ideaal!

Groot MelkhuisVondelpark 2 | website

Groot Melkhuis

Groot Melkhuis

De School en Café DS

Restaurants De School staat in onze top-10 van must-eat restaurants in Amsterdam, maar bij mooi weer gaat de hele inboedel naar buiten toe. Wij sporten iedere woensdagavond bij Het Gymlokaal (in hetzelfde) gebouw, maar bij de laatste  keer hebben we al die inspanningen direct na afloop weer ongedaan gemaakt. Toen viel namelijk pas écht goed op wat een fantastisch terras het café van de School (DS) heeft. Een zee van ruimte, waardoor je eigenlijk altijd wel een plekje hebt. En zo niet? Dan hobbel je gewoon even naar het restaurant. Sowieso een win-win.

De School | Doctor Jan van Breemenstraat 1 | website

De School terrassen Amsterdam

De School terrassen Amsterdam

De School terrassen Amsterdam

De School terrassen Amsterdam

Grand-Café Het Paviljoen

Dit prachtige café (sangria!) met enorm terras staat bij bepaalde buurtbewoners al lang op de kaart. Wat voor soort buurtbewoners vraag jij je af? Dan hebben wij het over buurtbewoners met kinderen. Het café ligt namelijk midden op een enorm (speel)plein, waardoor het voor de kinderloze Amsterdammer snel over het hoofd wordt gezien. Doodzonde vinden wij, want deze plek krijgt meer zonuren dan een gemiddelde zomerdag in Barcelona. Laat je daarom niet uit het veld slaan door die paar kinderen die rondrennen, want na een paar kannen sangria heb je dat ook niet meer door. Een echt verstopt pareltje.

Grand-Café Het Paviljoen | Van Beuningenplein 21 | website

Grand-café paviljoen

Paviljoen grand cafe amsterdam

(Foto: Grand-Café Het Paviljoen)

Amsterdam Museum café

Verborgen tussen de kneiterdrukke Kalverstraat en de eveneens licht chaotische Nieuwezijds Voorburgwal vind je een van Amsterdams best bewaarde geheimen: Het Amsterdam Museum. De hoofdstad heeft zo ontzettend veel prachtige musea, maar de locatie – en het pand – van dit museum is toch wel het meest bijzonder. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het fantastische terras van het museum (dat onder anderen bestaat uit een oud weeshuis) gewoon openbaar toegankelijk is. Het gevoel van rust dat je ervaart wanneer je uit de drukke Kalverstraat het nauwe straatje inloopt en dan plots een prachtige en rustig pleintje aantreft, is ongekend.

Amsterdam Museum | Kalverstraat 92 | website

Amsterdam Museum binnenplaats

(Foto: Amsterdam Museum)

Amsterdam Museum binnenplaats

(Foto: Amsterdam Museum)

Riva

Café-Restaurant Riva zie je vanaf de weg niet zo snel liggen, maar wie er wel eens langs gevaren is, weet dat dit een “hidden gem” is waar je geweest moet zijn. Het restaurant kenmerkt zich door een internationale keuken, een uitgebreide wijnkaart, goede service en het lekkerste terras op de Amstel. Je kunt er terecht voor lunch, borrel en diner en kijkt er je ogen uit met boten die langs varen tot de zon onder gaat…

Riva | Amstelboulevard 1 | website

Riva Amsterdam terrassen Amsterdam

(Foto: Riva)

Proeflokaal ‘t Nieuwe Diep

Dit is toch wel onze persoonlijke favoriete ontdekking van vorige zomer. Ok, het is vanuit ons appartement in Amsterdam-West echt een takke eind fietsen en het voelt haast alsof je je paspoort moet meenemen (we komen niet vaak uit onze buurt zoals je merkt), maar als je eenmaal bij dit idyllische plekje middenin het Flevopark bent kom je direct tot rust. Op een mooie dag kan het hier best vechten zijn om een plekje, maar je kunt altijd in het omliggende gras droppen. Ook het aanbod op de drankkaart is hier uniek, want hier hebben wij voor het eerst goede sider ‘leren’ drinken. Neem het van ons aan: op een warme, broeierige dag gaat er niets boven zo’n verfrissende gekoelde fles cider terwijl je uitkijkt op het vijvertje voor het Proeflokaal.

Proeflokaal ‘t Nieuwe Diep | Flevopark 13a | website

distilleerderij 't Nieuwe Diep terrassen Amsterdam

(Foto: distilleerderij ‘t Nieuwe Diep)

Rijk van de Keizer

Nog zo’n ontdekking van vorige zomer en tevens nóg zo’n locatie waar je best even een eind voor moet fietsen. Het is moeilijk in woorden uit te leggen hoe uniek de locatie van Rijk van de Keizer is, want je weet bijna niet waar je moet kijken als je het terrein komt oprijden met je stalen ros. Overal vind je plekjes om even bij te komen van het drukke en gehaaste stadsleven. In een hangmat bij het riviertje, ergens onder een boom, lekker met enorme kussens voor de bar, je kunt het zo gek niet bedenken. Hou er trouwens wel rekening mee dat er af en toe een trouwstoet voorbijkomt, want het is een populaire locatie om elkaar het ja-woord te geven en dat snappen wij goed.

Rijk van de Keizer | Joris van Den Berghweg 109 | website

Rijk van de keizer

(Foto: Rijk van de keizer)

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Geitenboerderij Ridammerhoeve (Amsterdamse Bos)

Ok aan deze tip kleeft een piepklein nadeel waar wij maar gelijk mee beginnen: rondrennende kinderen. Maar dit nadeel vergeet je direct door de verder prachtige omgeving, de geitjes waarmee je je kater kunt weg knuffelen en het grote aanbod speciaalbier. Dat speciaal bier kun je trouwens wegspoelen met een broodje lamsshoarma, want hier laten ze graag zien waar (goed) vlees vandaan komt. Het maakt niet veel uit waar je woont in Amsterdam, ver fietsen naar dit onverwacht fijne terras moet je toch. Je wordt dan wel beloond met een hele fijne fietstocht door een van de meest mooie parken van heel Nederland. Boeem!

Geitenboerderij Ridammerhoeve | Nieuwe Meerlaan 4 | website

Geitenboerderij Ridammerhoeve

(Foto: Geitenboerderij Ridammerhoeve)

Noorderlicht

Van diep zuid/west gaan we nu het IJ over naar het altijd buzzing NDSM-terrein. Buzzing is het hier zeker, maar toch verbazen wij ons er altijd over dat er bij een prachtplek als het Noorderlicht altijd plek is in de zon. Veel mensen zullen bij het beter bekende Pllek stoppen waarschijnlijk, maar als je ongeveer 100 meter verder loopt heb je een nog mooier uitzicht op de prachtige skyline van Amsterdam en de schepen die voorbij glijden. Naast een fijne drankkaart heeft Noorderlicht ook genoeg te eten voor een heel fijn prijsje. Oh en nog een fijne bonus: haast traditiegetrouw organiseren zij iedere zomer samen met Fest het fijnste (house)festival van de stad.

Noorderlicht | NDSM-Plein 102 | website

Noorderlicht Café

(Foto’s: Noorderlicht Café)

Klimhallen in Amsterdam mét fantastische terrassen (noord / west / centrum)

Ok dit voelt misschien een beetje als een ‘long shot’, maar we hebben het hier natuurlijk wel over het overzicht van verborgen terrassen in de stad. En geef toe, het zou bij prachtig weer waarschijnlijk nooit in je opkomen om naar het terras van een klimhal te gaan. Toch hebben deze plekken in Amsterdam toevallig (of houden klimmers/boulderaars gewoon van een biertje?) stuk voor stuk een prachtig groot terras voor de deur pal in de zon. Wij hebben de drie leukste op rij gezet. Je kunt er uiteraard ook eerst even lekker sportief doen (voor boulderen heb je geen ‘gear’ nodig, behalve daar te lenen schoentjes) en daar kun je in dit overzichtsartikel alles over lezen.

Klimhal Amsterdam (West)

Iets voorbij Sloterdijk naast het CBR-kantoor vind je een van de hoogste klimhallen van Europa. Da’s best indrukwekkend, maar wij vinden de net gerenoveerde bar wellicht nog indrukwekkender. Speciaalbier liefhebbers gaan hun hart hier ophalen, want de drankkaart staat er vol mee. Als je toch hier bent, kun je ook even je longboard meenemen voor een van de meest fijne verborgen ‘cruise’ plekjes van de stad. Vergeet je pleisters niet!

Klimhal Amsterdam | Naritaweg 48 | website

Monk bouldergym (Noord)

Pak het korte pontje vanaf Amsterdam Centraal station naar de overkant, volg (en verdwaal in ons geval steevast) ongeveer 8 minuten naar rechts het water en je komt bij Monks Bouldergym. Een prachtige plek aan het IJ waar je heerlijk kunt boulderen en waar de gigantische ‘garagedeuren’ allemaal opengaan wanneer het zonnetje begint te schijnen. Hierdoor heb je haast het gevoel alsof je buiten aan het klauteren bent. Buiten vind je ook het fijne terras van Monk, dat haast op het IJ ligt. Daarom echt een aanrader wanneer het bloedje heet is, aangezien je hier dan altijd een fijn briesje vanaf het water voelt.

Monk bouldergym | Aambeeldstraat 26 | website

Monk Bouldergym

(Foto: Monk Bouldergym)

De Klimmuur (centrum)

Door de enorme werkzaamheden die momenteel aan de rechtervoorzijde plaatsvinden bij Amsterdam Centraal Station, is De Klimmuur haast onbereikbaar. Gelukkig maar, want anders zou het terras van deze klimhal de hele tijd rammend vol zitten. Om de hoek vind je het veel hippere Hannekes Boom, maar als je even geen zin hebt in een G&T drinkend publiek, dan kun je bij de Klimmuur in alle rust en met de zon vol op je knar genieten van een drankje. Een verstopte parel middenin het centrum!

De Klimmuur | Dijksgracht 2 | website

Klimmuur Centraal Amsterdam

(Foto: Klimmuur Centraal Amsterdam)

 

SHOP ONZE INSTAGRAM

Klik om jouw favoriete look te shoppen

 

Café de Ceuvel

Nog zo’n parel in Amsterdam-Noord, waarbij wij al op de pont naar de overkant een vakantiegevoel krijgen. Hoewel de terrassen bij de Tolhuistuin en filmmuseum Eye echt prachtig zijn, zijn deze ook áltijd bomvol wanneer het kwik boven de 12 graden komt. Daarom kun je beter even iets verder fietsen naar deze creatieve hub, waarbij je ook nog eens kunt pootje baden. Mocht je hier in de buurt trouwens op zoek zijn naar wat vermaak, dan vind je een van de eerste ‘VR Arcade’s’ van Europa waar je fijn zombies kunt schieten. Klinkt fantastisch, is het ook.

Café de Ceuvel | Korte Papaverweg 4 | website

Café de Ceuvel

(Foto: Café de Ceuvel)

No Comments

    Leave a Reply