Slider Travel

Na het Mountain Festival moeten wij bijna onze hele bucketlist weggooien

(Foto’s: Erik de Jong)

KLAAR VOOR DE START? DRIE, TWEE, EEN…

Op het Mountain Festival van The North Face kun je in een weekend ongeveer de helft van je bucketlist (onze vind je hier) afstrepen. Paragliden, canyoning, klimmen op een gletsjer en bungeejumpen uit een kabelbaan. Goed om te weten: niet voor watjes!

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Zegt de ene mafkees tegen de ander:

Wat doe jij vandaag?’

‘Even kijken. Hangen onder een paraglide, lopen op een bevroren gletsjer en vannacht een hike in het donker. Jij?’

‘Canyoning, een trail run door de bergen en springen van een rots aan een touw.’

‘Was dat niet geannuleerd?’

‘Geannuleerd?’

‘Ja. Rock fall. Daar is bungeejumpen voor in de plaats gekomen. Vanuit een kabelbaantje, vanaf honderddertig meter hoogte.’

Toegegeven: er moet een steekje loszitten om naar het Mountain Festival in Lauterbrunnen, Zwitserland, te gaan. Voor de duur van het evenement, bijna vier hele dagen, hang je aan rotswanden, ren je over bergkammen, loop je op stijgijzers over bevroren gletsjers en drink je ’s avonds met vier lagen kleding aan Stolichnaya met chocoladesmaak (onze eigen inbreng – geen aanrader) rondom een kampvuur met andere onnozelen. En drink je blikken bier met snowboarders, ski-instructeurs en survival experts in een door discolichten bestraalde partytent. Maar daarna om twee uur, maar het kan ook vier zijn geweest, head first je tentje in, waarin je, temperaturen onder nul, opnieuw niet de tijd krijgt om je roes uit te slapen. Want ja, bungeejumpen he.

Hebben we je aandacht nog? Dan ben jij vast het type dat goed gedijt op adrenaline en nooit geen beren op de weg ziet. Net als die andere achthonderd bezoekers van het festival. Hooguit grote roze unicorns waar je het liefst overheen springt, onderdoor rent, langs paraglidet, vanaf bungeejumpt, slingert of iets anders heldhaftigs en horizontaalverticaals. Je had het al begrepen: het Mountain Festival is er voor bergliefhebbers en adrenalinejunkies die niet vies zijn van een uitdaging.

Hoe dat er dan ongeveer uitziet, zo’n festival voor geschifte mensen? Een basiskamp met een heleboel tentjes aan de voet van een kaarsrechte rotswand waar vanaf watervallen met een hoop kabaal naar beneden kletteren – net als basejumpers – en aan de andere kant spectaculaire bergen als de Eiger, de Mönch en de Jungfrau, alle drie niet toevallig vierduizend meter hoog en bedekt met een flinke lading sneeuw. Op het terrein een grote ‘dome’ in het midden die dient doet als receptie, nog eentje voor eten en drinken, workshops fotografie en outdoor cooking, product testing, een partytent en een check-in voor de activiteiten. Ook niet onbelangrijk: een Red Bull-truck met enorme uitklapspeakers, kampvuurtjes, eromheen balen hooi om op te crashen.

Nog even over die partytent. Aan het eind van de dag, wanneer iedereen met spaghettibenen uit de omliggende bergen komt gedruppeld, vind je hier presentaties van de The North Face-atleten. Ultrarunners die 170 kilometer aan een stuk door rennen op weinig meer dan gelletjes en een paar bananen, bergbeklimmers die de Mount Everest als hun broekzak kennen en heel toevallig ook een helikopter kunnen besturen. Stuk voor stuk uit hetzelfde hout gesneden: inspiratiebronnen die zoveel uit het leven halen dat ‘carpe diem’ allang niet meer de lading dekt. En het mooie: overdag begeleiden ze je activiteiten (voor beginners, gemiddeld en gevorderd).

Maar goed, het bungeejumpen dus. Vanuit een kabelbaan op meer dan honderddertig meter hoogte. Boven een alpenmeertje. Vast aan je enkels. Wij waren er natuurlijk bij en gelukkig hebben we de foto’s nog.

Houd vooral de website van The North Face in de gaten voor de editie van volgend jaar!

    Instagram