Eat Hotspots Where to eat Amsterdam

Restaurant C – een pure smaakbeleving

(Foto: Restaurant C)

Voor alle liefhebbers van een culinair avondje uit hebben wij weer een topper van een restaurant aan jouw lijstje toe te voegen. Restaurant C aan de wibautstraat in Amsterdam Oost is een plek waar je heen wilt om al jouw smaakpapillen te stimuleren.

In het voormalige en indrukwekkende pand van restaurant BAUT Amsterdam (kennen we deze nog?) zit Restaurant C gevestigd. De grote open keuken in het midden van de zaak en de fancy cocktailbar vallen meteen op bij binnenkomst en creëren direct het gevoel dat je ergens terecht bent gekomen waar ze van wanten weten. Dat wordt smullen!

Rondom de grote, open keuken zijn bartafels gevestigd. Je hebt hier een beetje ‘chefs table’ gevoel. Hier kun je heerlijk met je date in een ongedwongen sfeer toekijken op de parels van gerechten die de chefs voor je neus bereiden. En dit doen zij niet zomaar, maar op een geheel ‘Restaurant C’ wijze. Dit zorgde bij ons voor een zeer unieke ervaring!

Alle gerechten die geserveerd worden zijn namelijk gebaseerd op graden Celsius. We horen je nu al denken: ‘Ahaaa, vandaar Restaurant C’. Juist! Chef bediening kwam die avond ons uitleggen hoe belangrijk verschillende temperaturen voor gerechten zijn. Hetzelfde product kan totaal veranderen van smaak en textuur bij bereiding op bijvoorbeeld 20 graden of juist 200 graden. Bij ‘C’ gaat het niet alleen om het product zelf, maar juist om de manier van bereiding. De gehele menukaart is zelfs ingedeeld op graden. Dit maakten wij niet eerder mee..

In ons verrassingsmenu van deze avond zat boordevol lekkers: makreel, buikspek (de lekkerste ooit, seriously), kalfswang, kreeft en chocolademousse. Niet alleen de gerechten waren hemels lekker, maar ook doordacht begeleid door bijpassende wijnen.

De cocktailbar voorin het restaurant draagt bij om een compleet 360 ℃ beleving aan restaurant C te geven. We dronken de perfect bereide cocktails ‘Vitamine C’ en ‘Handpicked Blossom’. Je krijgt eigenlijk precies wat je van een cocktail verwacht: het wordt met veel aandacht gemaakt, geserveerd in een mooi glas, een kleurensensatie met een verrassende smaak. Kleine tip: drink de cocktail na het diner en niet van tevoren. Het zijn flinke jongens! Dan zit je al giechelend bij het voorgerecht, en dan spreek ik uit eigen ervaring.

Restaurant C heeft een mooi compleet verhaal, een geheel eigen concept op het gebied van creative dining en is zéker de moeite waard voor een avond uit.

Restaurant C | website
Wibautstraat 125
T | +31 (0)20 210 30 11

No Comments

    Leave a Reply