AMSTERDAM Do Hotspots Slider

Restaurant THT heeft een van de fijnste terrassen van de stad (mét mooi uitzicht)

home-background
Als je even een mini-vakantie wil in eigen stad (Amsterdam dus) wees dan een avonturier en pak dat kleine pontje van Amsterdam CS naar de overkant (die korte naar Buiksloterweg). De 4,5 minuut op die schuit (even de toeterende Canta’s negeren) zullen voelen alsof je een cruise door de Caraïben hebt gemaakt omdat je echt even de drukte van het centrum ontvlucht en je onthaald wordt door het eeuwig waaiende briesje in Noord. Dat het aan de overkant uitgestorven is moet je niet denken want het is er drukker dan ooit – onder andere dankzij de prachtige A’DAM toren –we kwamen dan ook bedrogen uit toen we afgelopen vrijdag zonder reservering bij de Tolhuistuin wilden eten. Bom- en bommetje vol zat de toko en zelfs de wachtlijst had een wachtlijst.

Veerdiensten_GVB2

Artikel gaat hieronder verder

1b2c2dbc-2799-4568-b55b-355e5b3b4a64

Een week later was het dan toch zover, we hebben een tafeltje voor twee en mogen gelukkig weer even die heerlijke IJveer-pont op. Als een ware Rose en Jack staan we tongend op de boeg om even wat honger op te wekken, en dat is achteraf gezien maar goed ook want het is smullen geblazen bij de Tolhuistuin. Wederom is de tent rammend vol maar gelukkig staan we op de reserveringslijst – hoppakee – en worden we sjiek begeleid naar ons tafeltje aan het raam. Dat we aan het raam zitten is prachtig want al zouden ze hier bakstenen serveren met wat cement erop, alleen al voor het uitzicht moet je hier echt een keer gaan eten (al ga je maar voor een kopje koffie). De voormalige kantine van Shell (een soort jaren ’70 pornohuis) is verhoogd waardoor je de skyline van Amsterdam prachtig ziet en de boten over het IJ ziet razen. Wij zijn een beetje verliefd op deze plek.

SONY DSC

SONY DSC

Maar genoeg over dat getong en die skyline, we komen hier natuurlijk ook om te eten en dat is minstens zo lekker als dat prachtige uitzicht. Je wordt tegenwoordig doodgegooid met shared-dining maar whatever, wij houden ervan! Misschien dat wij wat snel onder de indruk zijn maar we moeten toch even zeggen dat we het knap vinden dat op een plek als deze waar zoveel mensen tegelijk kunnen eten, er alsnog alleen maar kunstwerkjes uit de keuken komen. Kijk maar:

Brioche

tht_artisjok_filter

Lamsworst

tht_steak_filter(1)

Smulbekkies als we zijn konden we amper kiezen en bestelden we het volgende van de verrukkelijke kaart: artisjok met dragonmayonaise, gefrituurde risottokoekjes (omg!), pittig gekruid boerderijkuiken, kipsaté met échte pindasaus & knoflookpopcorn en tot slot nog de meest lekkere huisgemaakte nacho’s die je ooit zult proeven. Hè nacho’s?! Yes maar dan wel ter grootte van een piramide in Gizeh en ongeveer zo vullend als twee bruine boterhammen (een single nacho dus). Omdat we nu wel een keertje ruimte wilde overlaten voor het toetje (want kijk die kaart!) lieten we het even hierbij en gingen we met zijn tweeën voor bread & butter pudding en de brownie met gezouten karamel en chocoladeijs. Yes je raadt het al, we zijn daar nog steeds van aan het bijkomen, maar wat was dit lekker zeg.

tht_filter1

tht_filter3

tht3

tht_filter7

tht_filter4

Ga hierheen mensen (wel even reserveren dus), al is het maar voor het grandioze uitzicht over het IJ en alle mensen die langskomen. Amsterdam heeft nog nooit zo levend gevoeld. Oh nog een piepkleine PS: je kunt alleen maar pinnen bij de THT dus als je van plan bent om van je zwart geld af te komen, dat moet je ergens anders doen. (Bijvoorbeeld bij onze nieuwe winkel op de Heiligeweg 42)

CAFÉ / RESTAURANT THT
IJpromenade 2

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram