AMSTERDAM Do Slider

Roest opent volgend jaar tweede locatie in Noord mét stadsstrand

(Foto: Amsterdam Roest)

De zomer van 2018 was er eentje voor in de boeken. Mensen uit Zuid-Europa kwamen naar Nederland vanwege het mooie weer, omdat wij hittegolf na hittegolf voor onze kiezen kregen. Heerlijk! Toch was het ook een beetje een treurige zomer, omdat dit de laatste keer was dat wij met onze gebruinde billen in het stadsstrand van Amsterdam Roest konden liggen. De gemeente gaat het gebied rondom Roest ‘herinrichten’ wat inhoudt dat het stadsstrandje weg moet en Roest een stuk minder ruimte krijgt voor al haar mooie activiteiten. Doodzonde, want de stad wordt juist leefbaar door dit soort rauwe gebieden, die nog niet helemaal dichtgetimmerd zijn met woningen en parkeerplaatsen. Flink balen, maar er is ook mooi nieuws. De eigenaren van Roest (Nadia Duinker en Thijs Timmers) gaan in de zomer van 2019 namelijk een ‘nieuwe Roest’ openen ‘ergens in Noord’ mét stadsstrand.

Aan het Parool vertelt Nadia Duinker het volgende over hun spannende nieuwe project:

“De plek doet denken aan de begintijd van Roest in Oost. Het is rauw en industrieel, aan het water. Er ligt een ponton, waar we het liefst drijvende horeca op starten. Dat moeten we qua vergunningen nog goedgekeurd krijgen.”

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

En dan nog deze heerlijke quote over het alsmaar veranderende centrum van Amsterdam:

“Ja, het is even fietsen, maar als je Nutella City wil verlaten moet je wat moeite doen.” (bron: Het Parool)

Het duurt nog eventjes, maar in de zomer van 2019 moet het nieuwe stadsstrand in Noord openen. De precieze locatie blijft nog eventjes geheim, maar wij doen hieronder alvast wat suggesties. Toch blijft ook Roest in Oost een plek om in de gaten te houden, want hoewel het strandje moet wijken voor een boulevard blijft de rest van de plek innoveren.

Amsterdam Roest (Oost) | website
Jacob Bontiusplaats 1

fokke baarssen / Shutterstock.com

(Foto: fokke baarssen / Shutterstock.com)

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram