Sleep WEReld

Romantisch weekend weg: de mooiste Airbnb’s in Parijs

(Foto’s via Shutterstock/Airbnb)

Aaaah oui, oui, oui! Wie? Parijs natuurlijk! De eeuwige stad van de warme stokbroden, de romantiek, de lichtjes en waar men er nog mee wegkomt om altijd chagrijnig tegen toeristen te doen. Maar laat dit laatste je niet tegenhouden om de stad te bezoeken wanneer jij geen woord Frans spreekt. Het beste is om je gewoon ‘voor te doen’ als local en dat doe je natuurlijk het beste in een Airbnb. Omdat een Fransman jou nooit tips zou geven waar je het beste kunt zitten, doen wij het voor je. Merci ons later maar:

1. Splendid Flat With Terrace – Grands Boulevards | Wij zijn altijd gek op appartementen met balkon in een nieuw te ontdekken stad, maar in Parijs is dit helemaal geweldig. Dit trendy appartement heeft een – voor Parijse begrippen – gigantisch buitenverblijf, waar je heerlijk de dag kunt beginnen met een croissant en koffie.

2. Superb apartment 2 min from the Pompidou Center | Als wij moesten raden wat de favoriete kleur is van de verhuurder van dit mega schattige appartement, dan zouden we paars zeggen. Laat de maffe kleur je echter niet afleiden van hoe ontzettend leuk het appartement eigenlijk is, want het is behoorlijk fantastisch. De locatie is ook helemaal bien, want Pompidou Center is op 2 minuten lopen afstand.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

3. Sexy flat Marais – place des Vosges | Een romantisch weekendje vraagt natuurlijk om een ‘sexy appartement’. Dit appartement schreeuwt ‘romantiek’ als je het ons vraagt, door de nogal creatieve inrichting. Wij kunnen ons geen meer ‘local’ plek voorstellen als deze, het is alsof je heel even een weekendje het leven van een Parijse overneemt. De locatie is ook top: zo is Places des Vosges om de hoek.

4. The Most Romantic Notre Dame | Yes, als zelfs het woordje ‘romantiek’ in de titel van het te verhuren appartement zit, dan weet je dat het wel snor zit. Je kunt ervan uitgaan dat wanneer je dit plekje huurt, je vrij weinig van de stad gaat zien. Doodzonde, want het zit qua locatie hartstikke centraal. Maar daar heb jij helemaal geen tijd voor, want die openhaard moet branden:

5. Charming flat in Montmartre | We geven het maar toe: we beoordelen vaak Airbnb’s op basis van hun ‘uiterlijk’, maar het gaat natuurlijk ook om het ‘innerlijk’. Oftewel: locatie, locatie, locatie. De hierboven genoemde appartementen bevinden zich allemaal in het centrum van Parijs, maar daar betaal je ook de hoofdprijs voor. Daarom hebben we er hier eentje iets buiten het centrum voor jullie geselecteerd, net zo mooi, maar veel goedkoper:

    Instagram