Cars & Bikes Slider

Sexy goed gelukt: de allereerste SUV van Alfa Romeo

Alfa Romeo Stelvio

(Foto’s: Colourful Rebel)

Je denkt dat je er niet aan meedoet en opeens heb je het: een voorliefde voor een bepaald automerk. Deze liefde hoeft helemaal niet monogaam te zijn, want je kunt het best warm krijgen van meerdere merken. Door ons online magazine hebben we het geluk dat we met een flink aantal diverse auto’s kunnen rijden. Om te testen, om erover te schrijven en gewoon om er een leuk weekend mee te hebben (om er vervolgens over te schrijven). Hoewel dit eigenlijk altijd wel leuk is, springen we inmiddels bij één merk direct een sprongetje in de lucht wanneer we daarmee op pad gaan: Alfa Romeo.

Alfa Romeo Stelvio

Sexy Utility Vehicle

De liefde voor Alfa Romeo is de laatste jaren langzaamaan gaan opbloeien. Dat gebeurde eerst met een stadsautootje (de heerlijke Mito Veloce) tot de nok toe gevuld met pk’s en kabbelde langzaam voort tot we volledig verliefd zijn geworden met de komst van de Stelvio. Na jaren van toekijken konden de designers van Alfa Romeo het eentonige straatbeeld waarschijnlijk niet meer aan en besloten zij zich ook te wagen op de overbevolkte SUV-markt. Potverdomme wat zijn wij daar blij mee zeg, want het straatbeeld (althans) in Amsterdam is overspoelt met oersaaie (uch uch, veel Duitse merken) SUV’s waar nog geen verfijnde lijn in te ontdekken valt. Degelijkheid boven gedurfd design? Het lijkt er vaak sterk op. Wij gaan nog heel even door met teasen (als je het niet meer houdt, scroll even snel één vinger door):

Alfa Romeo Stelvio

Een kont uit duizenden

De kont en de rest van het ontwerp van de Stelvio zouden wij echter uit een line-up van duizenden herkennen, want daaayum. Sexy! Toch zijn al die sexy lijnen op de Stelvio niet alleen voor de sier, want als het iets is wat Alfa Romeo niet is, dan is het wel oppervlakkig. Wanneer je met deze grote bak flink op de snelweg aan het knallen bent (bijvoorbeeld richting Hasselt), klinkt het binnen alsof je stapvoets aan het rijden bent. Zo stil is het en wij weten inmiddels dat je daar in autoland ook aardig de kwaliteit van de auto aan kunt herleiden. Als je trouwens de Stelvio voor het eerst ziet en een beetje door je wimpers kijkt, zie je daar ook licht de Giulia in terugkomen. Ook al zo’n iconisch model van de fabrikant met zo’n typisch ‘Alfa’ gevoel:

(Foto: Darren Brode / Shutterstock.com)

Maar voordat je denkt dat dit artikel bedoeld is om (lompe) SUV’s of andere automerken af te branden, think again. We willen alleen duidelijk maken dat de knappe koppen bij Alfa lang (iets te lang als je het ons vraagt, want deze auto hadden wij wel wat eerder willen rijden) hebben nagedacht voor ze een SUV op de markt hebben gebracht. Dat dit er direct eentje van de bovenste plank is toont wel aan hoe goed de Italianen bezig zijn. Ok, hier is ‘ie dan in zijn volle glorie, wat een beauty niet?!

Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio

Hasselt here we come

Het zat er qua tijd helaas niet in om de auto mee te nemen naar zijn naamgever (de Stelviopas – een fantastisch mooie bergpas in de Italiaanse Alpen), dus namen wij de bolide mee naar Hasselt. Niet bekend met deze metropool? Snappen wij best, want het is nog een onontdekt stukje België, maar wij vermoeden dat dit dé stedentrip bestemming wordt van 2019. Wij hebben alvast wat voorwerk voor jullie gedaan en alle leuke restaurantjes bezocht en op rij gezet. Dan hoeven jullie alleen nog maar een Stelvio te huren, lenen voor een testrit of kopen natuurlijk. Dit laatste doe je voor een vanaf prijs van ongeveer 55.000 euro. Da’s een hoop geld, maar in dit topsegment krijg je daar een waanzinnig goede deal voor als je het vergelijkt met de concurrenten. Dat je dan qua inhoud en snufjes een top SUV krijgt (van Q4-vierwielaandrijving, 2.0-liter turbobenzinemotor van 280 pk tot een sjiek met hout afgewerkt interieur) zal allemaal wel, wij zouden deze Stelvio blind kopen omdat het de SUV-markt heerlijk opschudt met zijn typische stoere en sexy Alfa design. ‘Sportief rijden gecombineerd met rete strak design 4life‘ zou onze nickname zijn op het Alfa #fanboys forum:

Met smart wachten op de volgende creatie van Alfa Romeo

Niets geen 12 in een dozijn wagen, maar eentje met pit ontworpen. Wij hebben zo’n vermoeden dat onze liefde voor het Italiaanse merk nog wel eventjes door blijft groeien en wij zijn erg benieuwd met wat voor nieuw model zij in de toekomst op de proppen komen. Misschien weer zo’n opgepompt stadsautootje, waarmee je alleen maar duimpjes omhoog scoort op de A10? Yes pretty please.

Meer informatie | Alfa Romeo

 

Alfa Romeo Stelvio

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram