AMSterdam Eat Hotspots Slider

Sfeervol en goed eten in het centrum van Amsterdam doe je bij Jansz.

Jansz.

Foto’s: Jansz.

Oh Amsterdam, wat ben je toch mooi. Als wij weer eens over de grachten fietsen, kunnen wij alleen maar glimlachen. Tijdens welke periode van het jaar dan ook. In de zomer, wanneer de daken glimmen van de zon. Of in de winter, wanneer het een witte glijbaan is.

En daar middenin de Negen Straatjes, op de Prinsen- en Keizersgracht zit een van onze favoriete plekken: het Pulitzer hotel. Dit hotel bestaat uit 25 historische grachtenpanden en als je deze panden van buiten al mooi vond, dan moet je de binnenkant eens zien! En ieder hotel heeft natuurlijk een heerlijk restaurant waar je kunt gaan eten. In het Pulitzer heb je restaurant Jansz. Via het hotel zelf kun je hier binnenkomen, maar haar eigen ingang bevindt zich op de Reestraat 8.

Artikel gaat hieronder verder

Een 10+ voor het interieur

Nu wij de wintertijd in zijn gegaan, is het al vroeg donker en om 19:00 stond onze reservering. Wij vinden een diner in het donker altijd iets sfeervoller. Jansz. is verdeeld over meerdere ruimtes. Bij binnenkomst kom je in een hal terecht, met een tafel in het midden, waar er verschillende stolpen staan. Daaromheen staan groene velvet banken. Perfecte spot, als je nog even op je taxi moet wachten aan het einde van je diner. Vervolgens kom je aan bij de gastvrouw, deze leidt je naar jouw tafel. De eerste ruimte is een grote ruimte met een bar, waar je lekker een cocktail kunt drinken, mocht je nog moeten wachten op jouw gezelschap van de avond. Ook is het mogelijk om hier aan een te gaan zitten. Maar wij worden verder het restaurant ingebracht. Achterin het restaurant krijgen wij een plekje aan het raam. Met een leuk uitzicht op de grachten en de brug die de Reestraat verbindt met de Hartenstraat.

Jansz

Aan tafel nemen wij meteen de sfeer in ons op. Het is een rustige maandagavond, maar het is precies wat wij nodig hebben. Ondanks de rust hangt er een goede sfeer. Ook te danken aan het interieur. Naast ons zit een groepje Amerikanen. De meeste mensen in dit restaurant zijn deze avond toerist. Op tafel worden mini stokbroden met boter neergezet en wij besluiten daarbij een fles wijn te bestellen. En zoals gewoonlijk gaat de voorkeur naar rood. Als de wijn op tafel staat, bestellen wij onze gerechten.

Jansz

Geen opmerking is altijd positief

Wij hoeven niet lang te wachten en onze voorgerechten staan op tafel. Een tonijn tartaar en (we konden het niet laten) de gehaktballen in marinara saus. Deze waren zo een groot succes bij Cecconi’s, dat wij deze hier ook wel moesten bestellen. En daar hebben wij geen moment spijt van gehad. Over beide voorgerechten was eigenlijk niks te klagen en waren wij heerlijk aan het kletsen, terwijl de ober zo nu en dan onze glazen wijn bijvulde.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The one and only: Jansz Meatballs. ⠀ #jansz #amsterdam

Een bericht gedeeld door Jansz. Amsterdam (@jansz.amsterdam) op

Terwijl wij aardig wat wegkletsen staat niet veel later alweer ons volgende gang op tafel. Een bavette steak en met bearnaisesaus en lam met ratatouille. De bavette steak is heerlijk mals waardoor je het zo uit elkaar snijdt, precies zoals wij het fijn vinden. Het lam ligt in vier kleine stukjes op ons bord met daarnaast de ratatouille mooi opgestapeld. Warning voor de mensen die geen vet liefhebbers zijn: bestel dan vooral dit gerecht niet. De stukjes lam bestaan voor de helft uit vet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Let’s pair the wine with some dinner.

Een bericht gedeeld door Jansz. Amsterdam (@jansz.amsterdam) op

De fles wijn is op en we stappen over op een fles water terwijl wij ons dessert bestellen. Een chocoladetaart en de taart naar keuze was voor ons de cheesecake. Heerlijke gerechten, maar wij hadden na ons voor- en hoofdgerecht (en de wijn) eigenlijk al goed gevulde magen, waardoor wij dit niet op kregen. Helaas, want het dessert is toch echt wel een van onze lievelingsgangen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Good food is good mood. #janszamsterdam #jansz #amsterdam #dessert #9straatjes (#📷 @culinessa4kids)

Een bericht gedeeld door Jansz. Amsterdam (@jansz.amsterdam) op

Wij vinden Jansz. een van de fijnste plekjes in het centrum van Amsterdam. Al zit je middenin de drukte van de stad (hallo Negen Straatjes, heb je daar wel eens doorheen gefietst? Niet te doen!), heb je totaal niet het gevoel dat je zo centraal zit. Naast dit restaurant is het ook mogelijk om in de zomer lekker op het terras te zitten aan de Keizersgracht. En als je iets te vieren hebt, hebben zij boven ook nog een private dining waar jij met je buddies de avond (of middag, wat jij wil) van je leven hebt!

Jansz.
Reestraat 8website

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram