amsterdam Eat

Shaking things up at Dimitri’s in Amsterdam

dimitri's

Bron: Dishtales

Het schenken van bier bij het eten in plaats van wijn was tientallen jaren geleden nog een héle gewaagde zet, tegenwoordig kijkt niemand er meer van op. Maar wat te denken van cocktails en spirits bij je voor- en hoofdgerecht. Gewaagd? Zeker weten! Maar het creëren van smaakvolle combinaties tussen food&booze is helemaal trending. De cocktail meesters van Shake and Serve Amsterdam slaan de handen ineen met restaurant Dimitri’s in Amsterdam Oost voor een stevig staaltje cocktail shaken en foodpairing. Ben je benieuwd naar deze food-friendly cocktails? Je kunt nu zelf je eigen cocktailmeester spelen tijdens deze food&booze workshops.

Artikel gaat hieronder verder

Misschien was het je al opgevallen dat ingrediënten als chorizo, ansjovis, bacon, zwarte peperkorrels of andijvie zich via de keuken al langzaam een weg banen naar ons cocktailglas. En wat te denken van combinaties als Oesters en gin en champagne bij gebraden kip? Trend of niet, wij Nederlanders moeten er nog even aan wennen ons diner vergezeld te laten gaan van een cocktail of spirit. De cocktail wordt nog vaak gezien als apéritief of digestief en niet als smakelijke spijsbegeleider. Daar moet verandering in komen. Spirits bevatten doordistillatie en houtrijping namelijk hele bijzondere smaken die geweldige aanknopingspunten bieden voor combinaties met eten. Dus why not!

 

bron: Dishtales

 

Food-friendly cocktails! Hoe dan?
Restaurant Dimitri’s maakt er samen met partner Shake and Serve Amsterdam de komende tijd een kunst van food-friendly cocktails te serveren met ingrediënten die in één lijn liggen met die van het gerecht op je bord of juist een enorme smaakexplosie bieden. “Het smaakprofiel van een gerecht kan tot leven komen in een cocktail”, aldus Elroy Richter, eigenaar van Shake and Serve Amsterdam en helemaal op de hoogte van allerlaatste cocktail en foodpairing trends. Samen met Dimitri’s chef, Ray Drisdale en sous-chef Thomas Bijl ontwikkelde hij een cocktail en foodpairing concept dat iedereen in Amsterdam nu via een workshop zelf kan ervaren. Tijdens een twee uur durende sessie leer je smaken herkennen en combineren.

Food & Booze workshop’s
Vanaf vandaag kun je bij Dimitri’s Amsterdam samen met de cocktailmeesters van Shake and Serve Amsterdam zelf experimenteren met het bereiden van cocktails en foodpairing. Een workshop duurt 2 uur en 3cocktails zijn inbegrepen. Prijs inclusief eten:€ 49,50

Telefoon | 020 304 46 54
website

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram