Food & Health Slider

Oeps: Instagram blijkt het slechtst te zijn voor je mentale gezondheid


Herkennen jullie jezelf in de volgende situatie? Je zit op het toilet, scrolt door je Instagramfeed, gaat even naar Facebook en gaat vervolgens weer terug naar Instagram. Nee, er is geen nieuwe post bijgekomen in de 0,3 seconde dat je bent weggeweest uit de app, helaas. Wij doen dit ook weleens en staan dan echt van onszelf te kijken, huh hoe dan?! Dit ernstige gevoel van FOMO (“fear of missing out”) krijgt nu helaas wel een negatief randje. Want volgens een nieuwe studie van The Royal Society for Public Health, blijkt Instagram van alle social media het slechtst voor je mentale gezondheid te zijn. Oeps!

Artikel gaat hieronder verder

 

Huh, wat, hoe dan?! De studie heeft de vijf grote sociale netwerken meegenomen in hun onderzoek: YouTube, Instagram, Twitter, Facebook en Snapchat en concludeerde dus dat Insta hiervan het slechtst voor je is. Volgens de onderzoekers zijn mensen bij dit platform het meest bezig om ‘hun leven op haar best te presenteren’ en dat kunnen wij wel begrijpen. Doordat de posts op Insta voornamelijk visueel zijn krijg je door het scrollen natuurlijk al heel snel het idee dat mensen alleen maar vette dingen aan het doen zijn (en jij niet).

De onderzoekers stellen zelf voor dat sociale netwerken een soort van ‘zware gebruikers’ pop-up installeren, die tevoorschijn komt als iemand te lang zit te scrollen. Wij denken niet dat Markie Zuckerberg en zijn bankrekening hier iets mee gaan doen, maar het onderzoek geeft wel stof tot nadenken! Binnenkort een half uurtje over in de baas haar tijd? Lees dan het hele onderzoek hier, het is een stuk minder stoffig dan je misschien denkt. (Bron: Royal Society for Public Health)

    Instagram