What to do Wereld

Son Little brengt nieuwe EP en video uit


Son Little, de muzikale nom de plume van de uit L.A. afkomstige Aaron Earl Livingston, wiens “onberispelijk geconstrueerde liedjes eerlijk en pretentieloos zijn” (NPR Music), kondigt zijn nieuwe EP ‘Invisible’ aan. De release staat gepland op 11 oktober, komt uit via het label ANTI- en werd opgenomen in de iconische Studios Ferber met producer Renaud Letang (Feist, Manu Chao). De EP biedt een preview van Little’s derde album dat begin volgend jaar zal uitkomen.

Bekijk hier de video voor nieuwe single “hey rose”.

Net als op zijn eerdere werk, speelt Son Little bijna alle instrumenten op deze EP zelf. Voor het eerst werkt hij echter samen met een producer, in de vorm van Franse studiotovenaar Renaud Letang. Deze samenwerking leidde tot het meest gedurfde en zelfverzekerde creatieve Son Little-werk tot nu toe. Door een spannende combinatie van vintage en modern laat Little klassieke soul, old-school R&B en indie invloeden voorbijkomen ondersteund door zijn soms rauwe stemgeluid.

De als Aaron Earl Livingston in Los Angeles geboren zoon van een dominee en lerares kwam in 2015 in één ferme klap op het vizier van muziekliefhebbers wereldwijd, door de release van zijn eclectische self-titled debuut. Hoewel Son Little daarvoor door samenwerkingen met hiphoplegendes The Roots en elektronische muziekpionier RJD2 al naam voor zichzelf had gemaakt in zijn tweede thuishaven Philadelphia, waren het toen muziekcritici aan weerszijden van de Atlantische Oceaan die direct de unieke kracht van zijn solowerk herkenden en erkenden. Zijn liedjes zijn geen simpel hergebruik van geluiden uit het verleden. Son Little gebruikte oude muziek vooral als een muzikale schroothoop, waaruit hij onderdelen sloopte waarmee hij iets volledig nieuws en origineels construeerde.

Alleen het werk van zijn debuutalbum al heeft op alle streaming services ruim 40 miljoen streams gegenereerd. Op basis van die verbluffende plaat trad hij wereldwijd op, solo en met artiesten variërend van Leon Bridges en Kelis tot Shakey Graves en Mumford & Sons. Daarnaast speelde hij op gerenommeerde festivals als Bonnaroo, Newport Folk en meer. Son Little is niet het type artiest dat graag stilzit en dus doet hij naast zijn eigen werk ook producties voor anderen. Voor zijn werk op Mavis Staples’ track See That My Grave Is Kept Clean won hij een GRAMMY Award. In 2017 kwam Son Little’s tweede album New Magic uit, een plaat waarover Paste schreef dat het “doet voor de blues wat Sharon Jones deed voor de soul.”

invisible EP Tracklist:
01. hey rose
02. about her. again.
03. i’m a builder
04. skid
05. hey rose (quantic remix)

No Comments

    Leave a Reply