Home Interior Hotspots Slider Travel

Stop met zoeken, The Hoxton Parijs is the place to be!

Parijs

Voor een lekker lang weekend weg mag je ons altijd wakker maken. Zeker nu in de zomer wanneer de Caribische temperaturen ook ons continent overheersen. Een paar steden in Europa springen er voor ons dan heel duidelijk uit, Barcelona, Rome maar Parijs blijft toch wel favoriet. De typische Franse bistro’s op alle hoeken van de straten, de overvloed aan wijn en de fantastische cultuur inclusief de nalatenschap aan architectuur.

Toen wij last minute besloten een weekendje Parijs te pakken begon gelijk ook een beetje de stress, welk hotel gaan we boeken!? Dit is iets waar we dagen aan kunnen besteden. Is de kamer groot genoeg? Hoe is de badkamer? Wat zijn de ervaringen van reizigers betreffende het ontbijt? Is de locatie perfect? Dit alles is compleet overbodig en zinloze stress bij The Hoxton.

 

The Hoxton is gevestigd in een waanzinnig gebouw met twee binnenplaatsen die fungeren als terras en lobby. De gevel alleen al is door de Franse staat officieel verklaard tot monument. Het pand is ontworpen in de 18e eeuw door Nicolas d’Orbay in opdracht van Etienne Rivié. Naar wie als hommage het restaurant op de begane grond is vernoemd en welke is ingericht als een chique en klassieke Franse brasserie met typische Franse kaart met moderne twist.

Het hele gebouw ademt overigens historie, waar het kon heeft The Hoxton oude details laten zitten of gerestaureerd. Zo heeft het twee 300 jaar oude trappen in de lobby en de Jacques Bar. De kamers zijn er in 4 soorten, van klein naar groot: Shoebox, Cosy, Roomy en Biggy. Wij verbleven in een cosy room met garden view wat garant staat voor een heerlijke rustige nacht. De kamers zijn overigens van alles voorzien wat je nodig hebt. Satelliet TV, radio met Bluetooth en USB aansluiting, koelkast, waterkoker, een hele ruime douche en genoeg ruimte voor je koffers.

   

The Hoxton ligt middenin het 2e arrondisement, een voormalig industrieel gebied wat inmiddels heel veel leuke restaurants, winkels, barretjes en bistro’s of brasserieën kent. Van hieruit ben je met de metro in een kleine 30 minuten bij de Eiffeltoren, in een kwartier bij het Louvre, in een half uur bij de beroemde Sacre Couer, in 20 minuten in de bekende shopping straten van Le Marais en in 20 minuten op de Champs Élysées. Wij hebben vooral veel wijn gedronken en op het terras gezeten aangezien het 35 graden was, maar stiekem is dat ook wel het leukste. Lekker mensen kijken, goed eten en veel wijn drinken. Een leuke tip voor als je een keer wat anders wil is Les Puces de Saint Ouen. Dit is de grootste vintage markt van Europa en staat vol met exclusieve vondsten. Je vindt hier veel kunst, maar ook meubels en prachtig antiek. Heel leuk om doorheen te wandelen en af en toe een praatje te maken met de stand eigenaren.

 

Mocht je jouw lief nou willen verrassen met een weekend Parijs, twijfel dan niet langer en boek lekker The Hoxton want heel veel beter hebben wij in deze prijs categorie nog niet gezien. En als je dan toch gaat, boek dan ook een tafel bij Hotel Costes, een van onze favoriete restaurants ter wereld en een absolute aanrader, al is het alleen al vanwege het interieur. Tip: probeer de risotto met zwarte truffel (zie foto hierboven!)

Voor meer informatie check even de Instagram of website van The Hoxton.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram