Slider

Superjacht Aqua toch niet gekocht door Bill Gates

Superjacht Aqua

(Foto: Sinot)

Je hebt hem vast al wel voorbij zien komen op je Instagram feed of Facebook tijdlijn, het allereerste superjacht dat op waterstof vaart. Het jacht heeft de toepasselijke naam: ‘Aqua’ en de geruchten gingen dat hij voor Bill Gates zou zijn ontworpen.

Sinot Aqua

(Foto: Sinot)

Sinot Yacht Architecture & Design is het brein achter dit uitzinnige ontwerp. Verschillende bronnen zoals The Telegraph en The Guardian schreven dat Bill Gates het jacht al gekocht had, iets wat ontkend wordt door de Nederlandse scheepsbouwer. “Aqua is een concept dat is gepresenteerd in Monaco en bedoeld is om een betere toekomst te bouwen en om zowel klanten als de industrie te inspireren”, aldus een woordvoerder van Sinot.

Over tot de fantasie; het op waterstof varende superjacht Aqua is een concept waar iedereen bij weg kan dromen. Het schip is 112 meter lang, heeft een prachtig buitenzwembad, ingebouwde spa, enorme lounge en een capaciteit van veertien personen plus 31 medewerkers. Het jacht heeft op papier een actieradius van iets meer dan 6.000 nautische kilometer en een topsnelheid van 17 knopen (ongeveer 32 kilometer per uur).

Interieur Aqua

(Foto: Sinot)

En dan voor de echte liefhebbers; Het concept van de Sinot Aqua Full Hydrogen Yacht is vorig jaar gepresenteerd tijdens de Monaco Yacht Show, zie de video hieronder.

No Comments

    Leave a Reply