What to do Amsterdam

Support de ‘Love Is Not A Crime’ campagne

Voor het derde achtereenvolgende jaar slaan Scoop Models, Won Hundred en Amnesty International de handen ineen. Gezamenlijk presenteren zij het Love Is Not A Crime t-shirt, waarmee zij aandacht vragen voor de gevaren die LGBTI’s nog altijd lopen in delen van onze wereld.

In diverse delen van de wereld is openlijk LGBTI zijn dodelijk. In acht landen, waaronder Iran, Sudan en Saudi Arabië, loop je het risico de doodstraf te krijgen voor seksuele handelingen met mensen van hetzelfde geslacht. In 63 andere landen wordt homoseksualiteit op andere manieren bestraft, onder meer met boetes en/of gevangenisstraf. Landen als Tsjetsjenië en Uganda zijn berucht vanwege de systematische manier waarop zij LGBTI’s vervolgen. Ook in Europa zijn er problemen. Zo is er in Litouwen bijvoorbeeld een wet die zogenaamde ‘homopropaganda’ verbiedt, met als argument dat het kinderen kan aansteken en een ‘aanval is op de traditionele familiewaarden’. Deze wet maakt het LGBTI-organisaties onmogelijk om überhaupt voorlichting te geven of informatie te verstrekken. Met de opbrengst van het Love Is Not A Crime-shirt willen Scoop Models, Won Hundred en Amnesty International bijdragen aan een bredere LGBTI-acceptatie wereldwijd en het tegengaan van de schending van hun rechten.

“We kiezen ervoor om het succes dat we met de slogan Love Is Not A Crime voor te zetten. We willen niets meer dan liefde verspreiden”, aldus Nikolaj Nielsen, creative director bij Won Hundred. “We hebben er dit jaar wel voor gekozen om nog meer nadruk te leggen op die boodschap. We geloven oprecht dat de slogan op een t-shirt een echt activistische lading heeft.”Sunes Palner, creative director van Scoop Models, beaamt dit. “Bij Scoop Models maken wij ons al jaren hard voor diversiteit. Iets wat zich duidelijk uit in de mensen die wij vertegenwoordigen. Voor de campagne van dit jaar hebben we een team van modellen samengesteld waarvan elk model staat voor een andere vorm van diversiteit of vervagende geslachtsgrenzen.”

Het t-shirt is van 100% organisch katoen gemaakt en kost €35,-. Alle opbrengsten van de verkochte shirts gaan naar Amnesty International, dat deze gebruikt in hun wereldwijde strijd tegen de schending van LBGTI-rechten.

De campagne is gefotografeerd door de vanuit Londen opererende fotograaf Greg Lin Jiajie, wiens werk te zien was in VOGUE, I-D, GQ en vele andere magazines. Maya Paustian, Ditte Guldhammer en Stine Rasmussen hebben op het gebied van styling, haar en make-up wonderen verricht en brachten de innerlijke conflicten van de modellen naar buiten. De spraakmakende sessie vond plaats in de Kopenhagense studio The Lab, waar Peter Vintergaard al het film- en Instagram-materiaal schoot.

Modellen

Brian Kamara, Vincent Beier, Clara Thorndahl, Fryd Resting, Louie Frandsen, William Valente, Ellen Ryberg & Shami.

Verkooppunten

No Comments

    Leave a Reply