Entertainment Home

Te lief: ijsbeertjes Ouwehands Dierenpark voor het eerst naar buiten

Tijdens deze coronacrisis kunnen we wel wat leuk nieuws gebruiken dus al het leuke nieuws dat er te vinden valt delen wij hier. Neem deze twee ijsbeerwelpjes van bijna vier maanden, die voor het eerst naar buiten mogen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen: word je érg vrolijk van.

Eerste keer

De dierentuin heeft haar deuren tijdelijk gesloten voor bezoekers wegens het coronavirus, maar dat neemt niet weg dat er niets meer gebeurt. Dat het leven in de dierentuin nog volop doorgaat, was maar al te goed te zien toen de ijsbeertweeling naar buiten mocht. Voor het eerst. Het leverde onderstaande (en té lieve) beelden op.

De tweeling werd op 27 november 2019 geboren. ‘Ze zijn flink gegroeid en waren klaar om naar buiten te gaan’, schrijft de dierentuin op hun website. ‘Moeder en haar jongen verbleven een aantal maanden in het kraamhol, waar het donker is en er nauwelijks geluid van buiten doordringt.’

Moederlijk gedrag

Volgens de dierentuin gebeurt dat in het wild ook. ‘De ontwikkeling van de ijsbeertjes was ook voor dierverzorgers enkel via camerabeelden te volgen. Alle beelden zijn opgeslagen en worden gebruikt voor onderzoek naar de ontwikkeling van jonge ijsberen en moederlijk gedrag.’

Naast de kleine tweeling verblijven er nog drie volwassen, vrouwelijke ijsberen in de dierentuin. Overigens is het geslacht van de tweeling nog onbekend. ‘Als de ijsbeertweeling binnenkort gaat zwemmen, hopen we te zien wat het geslacht is’, aldus Ouwehands Dierenpark.

No Comments

    Leave a Reply