Eat Where to eat Amsterdam

The Can Bar opent deuren in Amsterdam: gastronomisch eten uit een blikje

(Foto’s: Peter Tijhuis Photograpy)

Tijdens onze roadtrip door Portugal deze zomer brachten we ook een bezoekje aan het Museu de Portimão, dat geheel in het teken staat van sardientjes en de hele industrie (die inmiddels haast weg is uit Portugal) eromheen. In het prachtige museum kun je als bezoeker ronddwalen door wat ooit de fabriek was, waarbij je prachtig ziet hoe de kleurrijke blikjes gevuld worden. Wij moesten net weer even terugdenken aan deze heerlijke vakantie, toen wij lazen over het nieuwe restaurant The Can Bar in de Utrechtsestraat.

Op gastronomisch niveau eten… uit een blikje

In het nét geopende The Can Bar aan de Utrechtsestraat 135 in Amsterdam waan je je een beetje in Portugal. In deze foodbar, met de slogan Oh Yes You Can, kun je op gastronomisch niveau eten… uit een blikje. Een horecaconcept dat uniek is in Nederland. Je kunt onder andere kiezen uit tonijn, makreel, sardines, kabeljauw en er zijn ook heerlijke vispatés. Je eet het in combinatie met een frisse salade en versgebakken brood, natuurlijk met een lekker (speciaal)biertje, een goed glas wijn of een heerlijke Portugese espumante.

The Can Bar

“The Can Bar is een bar waar kleine gerechtjes geserveerd worden, met name visconserven van gerenommeerde Portugese bedrijven. Dit alles in een modern-warm vormgegeven interieur met smaakvolle Portugese details, waarbij de blikjes de letterlijke blikvangers zijn. Visconserven hebben diverse gezondheidsvoordelen”, vertelt horecaondernemer Onno van Grondelle. “De sardines bijvoorbeeld zitten vol met omega 3, vitamines (B12 en D) en calcium. Ook bevatten ze geen suikers én het is minstens zo lekker als vers.”

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Dit voor Nederland nieuwe horecaconcept is overgewaaid uit Portugal en past helemaal bij de trend van gezond eten en dat voor een zeer betaalbare prijs. “De gemiddelde prijs is maar 5,50 euro. Een voordeel van uit eten gaan bij The Can Bar is ook dat het maar weinig bereidingstijd kost: binnen vijf minuten staat je gerecht op tafel, inclusief vers gebakken brood”, aldus Onno.

The Can Bar |
Utrechtsestraat 135

No Comments

    Leave a Reply