amsterdam AMSTERDAM Do Eat Hotspots Slider

The New York Times is hoteldebotel op het Westerpark en komt met fijne horeca tips

Westerpark

(Foto: Shutterstock)

Wij zijn stiekem altijd wel trots, als onze prachtige stad positief in buitenlandse media verschijnt. Als dit dan ook nog eens gebeurt in de meest toonaangevende krant ter wereld (de New York Times dus), zitten we helemaal te glunderen. Ze hebben een te gekke top-5 samengesteld van hotspots op het Westergasterrein en wij kunnen het er alleen ja knikkend mee eens zijn. We beginnen trouwens wel direct met het vervangen van de nummer 1 in de lijst van de New York Times, want die pop-up is inmiddels gesloten. Wel vind je momenteel op de oude locatie van de North Sea Jazz Club een andere fantastische pop-up: DJ-bar Radio Radio.

1) Radio Radio

We vervangen in deze lijst dus voor het gemak de ene pop-up met de andere. Radio Radio is een beetje zoals ooit de Twisted was op de Weteringschans, een dj-café waar je de beste dj’s van de stad voor nop kunt horen draaien. Radio Radio vult dit gat nu op en ook hier kun je in de weekenden altijd (gratis) terecht. Je vindt er welbekende dj’s, maar ook biedt Radio Radio juist de ruimte aan opkomend talent, die net even dat steuntje nodig hebben. Wij zijn fan van de plek.

Pazzanistraat 3 // website

2) Mossel & Gin

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Lets have a romantic friday night in the park with lots of gin. 😍 #fridaynight #gin #westerpark #amsterdam #oysters #seafood #gintonic

Een bericht gedeeld door Mossel & Gin (@mosselengin) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Romantic summer nights 😍 #mosselgin #oysters #amsterdam photo by: @conorsemler 📸👌🏼

Een bericht gedeeld door Mossel & Gin (@mosselengin) op

Dit is al bijna een oude rot te noemen op het terrein en wij hebben er meer mossels gegeten dan goed voor je is, daarom ook volkomen terecht dat ze in dit lijstje staan. De kaart is simpel, je hebt de keuze uit vier a vijf verschillende bereidingswijze van de mossel en drinkt daarbij waanzinnige Gin en Tonics. Het zit hier altijd bommetje vol en de sfeer is om je vingers bij af te likken, zelfs op een dinsdag.

Gosschalklaan 12 // website

3) Brouwerij Troost Westergas

Bierliefhebbers opgelet, want deze parel wil je niet missen. De tweede locatie van deze lokale brouwerij is het walhalla voor speciaalbierboys & girls. Het bier wordt op locatie gebrouwen, dus lokaler en verser krijg je het niet!

Pazzanistraat 25-27 // website

4) TonTon Club
12194520_449091268608288_7215816381878461043_o

Wij schreven al eerder over deze te gekke plek op het Westergas, dus kunnen het niet meer eens zijn met de NYTimes als nu. Arcades, heerlijk eten (best wel hoog niveau hier) en meer bier op de tap dan jij opkunt. Check hier wat we er eerder over schreven.

Polonceaukade 27 // website

5) Wester Wijnfabriek
Homepage1

Dé wijnbar van Amsterdam met het allerbest terras. Dus jij kunt hier gewoon je Pinot heerlijk in de (winter) zon opdrinken, en da’s toch extra lekker? Klein maar zeker fijn weetje, ze verkopen ook goed geprijsde flessen voor mee naar het park! Daar heb je nu in de winter bar weinig aan, maar dan kan deze alvast door naar volgende zomer. Wij kunnen niet wachten in ieder geval.

Pazzanistraat 10 // website

 

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram