Home

Thuiswerk tips

In verband met het coronavirus moeten we nu allemaal zo veel mogelijk thuiswerken en zo min mogelijk naar buiten gaan. Niet iedereen is een held in het thuiswerken daarom delen wij wat tips die het thuiswerken net wat makkelijker en efficiënter maken.

Maak een to-do list

Begin met een to-do list voor de dag, dan weet je wat je allemaal te doen staat en kan je wel gewoon even dat wasje tussendoor draaien.

Kleed je aan
Niet dat ik je ervan verdenk in je nakie achter een bureau te werken, maar vaak als mensen thuiswerken rollen ze ‘s ochtends uit bed om vervolgens in hun pyjama of versleten joggingbroek voor hun laptop te gaan zitten Het scheelt echt als je even doucht, je haar borstelt en een jeans en een trui aantrekt. Je komt wat meer in de productieve stand.

Zoek een rustig plekje
Als je samenwoont met anderen kan het ook lastiger zijn om thuis te werken. (Bijna) iedereen moet namelijk thuiswerken dus je medebewoners waarschijnlijk ook. Tuurlijk is het gezellig om met z’n 4en aan de keukentafel te zitten, maar dat is niet echt productief. Zoek dus een rustige en fijne werkplek op in huis en spreek duidelijke signalen met medebewoners af. Koptelefoon op? Niet storen. Deur dicht? Ik ben aan het werk!

Treat yourself
Ben je die gesmeerde boterhammen elke dag helemaal beu? Dit is jouw moment. Laat soep pruttelen, gril groentes, roer eieren; je kunt helemaal uit je dak gaan met de lunch, want je hebt (hoop ik voor je) een heel fornuis tot je beschikking.

Pak die frisse neus
Het is voor niemand goed om een hele dag met ramen en deuren gesloten te zitten, mits je in quarantaine moet natuurlijk, dus zet een ommetje in je planning of zet even een raampje open als je liever niet naar buiten gaat. Ben je daarna weer stukken frisser en scherper.

Bel en app
Het is ook fijn om tussendoor even met een collega te bellen. Zo kun je samen sparren of gewoon even met elkaar praten als je daar behoefte aan hebt.

Wij willen iedereen in ieder geval veel sterkte wensen in deze moeilijke tijden en zullen op onze blog vooral positief nieuws en leuke berichten delen om iedereen een hart onder de riem te steken. Stay safe & take care!

No Comments

    Leave a Reply