Home Slider

Tien goede voornemens die je nu direct kunt uitvoeren

Nieuw jaar

Aaargh de volgende die ons vraagt ‘zo, wat zijn je goede voornemens’ kan echt ophoepelen. Wij willen 2019 het liefst net zo doen als 2018, maar dan gewoon een stukje beter. Met nóg meer energie, nog net wat meer vette trips naar het buitenland en vooral onze goede vrienden net zo veel blijven zien als in het vorige jaar. Toch willen wij het principe van goede voornemens niet gelijk uit het raam kieperen, maar we doen het wel graag wat anders: korter! Als je ze simpel en vooral uitvoerbaar houdt, kun je een hoop van die voornemens nog vandaag aftikken. Maak het jezelf dus niet te moeilijk dit jaar en volg onze top-10 lijst van appeltje eitje, feel good voornemens:

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

It’s go time fellas. GO TIME 🔥 #colourfulrebel

Een bericht gedeeld door Colourful Rebel (@colourfulrebel) op

 

1. Zet een abonnement stop waarvan je toch geen gebruik maakt

Wij hebben dit vorige week eindelijk gedaan met een sportschool abonnement waar wij inmiddels met een foto aan de muur hingen. ‘Hebben jullie deze knul gezien?’ hangt er pontificaal bij de ingang. Nee, dit jaar gaan wij kickboksen.

sportschool

2. Gooi alle nutteloze apps van je pokkie

Dit moeten wij nog doen, maar we kunnen je vertellen dat het een veldslag gaat zijn. Wij hebben tot doel om de schermtijd in 2019 wel een tikkeltje in te dammen en dat gaat het snelst door apps die je nooit (of juist te veel, maar nutteloos) van je telefoon te gooien. Je weet wat Marie Kondo zegt, een opgeruimde pokkie, is een opgeruimde geest!

Foto boos smartphone

3. Zet alle onnodige notificaties uit op je telefoon

Dit lijkt ook een inkoppertje en is redelijk in lijn met nummertje 2, maar hierdoor krijg jij (en je tafelgenoten) een stuk gezelliger jaar. Je hoeft echt niet te direct weten via WhatsApp dat je vriend een pak snelkookrijst heeft gekocht bij de supermarkt, dat kun je ook prima thuis horen.

smartphone telefoon

(Foto: Shutterstock)

4. Laat alles vallen en doe nu 30 push-ups

Dit is het makkelijkste voornemen en direct eentje die je nieuwe energie geeft. Of je raakt helemaal buiten adem, maar dan weet je in ieder geval wel dat je ook naar de sportschool moet dit jaar.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

5. begin nu direct met het geven van (meer) complimentjes

Ok deze is een beetje cheesy dat geven wij direct toe, maar het is een o zo makkelijke manier voor meer positieve energie. Heeft je partner weer lopen zwoegen in de keuken? Neem het niet voor lief en laat weten hoe lekker je het eten vindt. Neem wat vaker een bosje bloemen mee naar huis en geef die buurvrouw op kantoor wat vaker een ‘he lekker gewerkt pik‘.

kantoor complimentjes

6. Lees de eerste 50 pagina’s van een nieuw boek

Na iedere (zon)vakantie hebben wij het voornemen om meer te lezen. Dit houden wij dan ongeveer drie bladzijdes voor. Helaas, want wanneer wij net voor het slapengaan een boek lezen, slapen wij als roosjes. Naast dit rustgevende feit is het ook gewoon voer voor je hersens. Dus stof die boekenplank af en begin met lezen!

lezen boek

7. Doneer 30 piek aan een goed doel

Dertig euro?! Dat is best wat geld, maar als je bedenkt dat dit ook het bedrag is dat je iedere vrijdag stukslaat in de lokale kroeg, valt het best wel mee. Je koopt voor de bedrag direct wat karmapunten, die je hard kunt gebruiken in het nieuwe jaar. Koopje!

8. Schrijf je in voor een out-of-the-box cursus

Het eerste deel is makkelijk, je inschrijven voor een leuke cursus in het nieuwe jaar. Wij hebben het afgelopen jaar bij de Open Universiteit heel random een cursus ‘meubel restaureren‘ gedaan. We bakten er geen reet van, maar ontspannen was het wel om 8 weken lang op de woensdag met een leuke groep aan een stuk hout te beitelen, onder het genot van een bakkie filter.

schilderen

9. Vaker glimlachen – niet zeuren gewoon doen

Mensen die zeggen dat zij een eeuwig ‘resting bitch face‘ hebben en niet anders kunnen: we call bullshit. Ook zij hebben evenveel (lach)spieren in hun gezicht. Je brengt meer energie mee als je een ruimte of onbekende met een glimlach binnenkomt en dat zijn gewoon feiten. Wij gaan er ook maar eens mee beginnen. Vanaf morgen.

Smile lachen

10. Oude kleding doneren aan een goed doel

Dit is een moeilijke, dat begrijpen wij als Colourful Rebel maar al te goed. Toch zijn wij er afgelopen jaar achtergekomen dat het doneren van kleding echt het verschil kan maken voor mensen die het nodig hebben. Dat je kledingkast wat minder op een zwijnenstal lijkt is alleen maar een fijne bijkomstigheid.

PS Gaat het allemaal toch niet zo soepel? No worries, die goede voornemens moet je niet zo serieus nemen. Wat je wel serieus moet nemen dit jaar, is ons overzicht van de tien leukste restaurants in Amsterdam van 2019. Tip!

kleding troep

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram