Do Slider What to do Nederland

Tijd voor festivalkriebels met dit te gekke nieuwe festival in Utrecht

Feest party

Hoewel het buiten voelt alsof de winter nu pas echt op gang aan het komen is, druppelen de eerste bekendmakingen van zomerfestivals al binnen. We trappen het festivalseizoen 2019 af met een wel heel bijzondere. Dit keer niet eentje in Amsterdam, maar in Utrecht! Ja lieve mensen, ook buiten de ring worden te gekke festivals georganiseerd en daar pakken wij maar wat graag de trein voor. “Doe maar gek, je bent al normaal genoeg!” Dat is het credo van Vrijstad Festival, hét nieuwe bevrijdingsfestival van Utrecht, dat op 5 mei voor het eerst georganiseerd wordt. Naast een brede diversiteit aan muziek staat de identiteit van de bezoekers centraal op Vrijstad.

Om dit uit te dragen wordt het festival samen met de organiserende partijen als een kleurrijke stad opgebouwd, bestaande uit vijf kleurrijk gedecoreerde podia met verschillende muziekstromingen: house, hitjes, Afrikaans, disco en urban. Als je rondloopt op Vrijstad Festival voel je je meer dan gewoon een festivalganger, dan ben je een inwoner van een plaats waarin iedereen zichzelf kan zijn en dat ook uit kan dragen. Dat komt onder meer naar voren in de kenmerkende programmering van het festival, die binnenkort via de Facebook-pagina van Vrijstad bekendgemaakt wordt.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Vrijstad Festival vindt plaats op 5 mei bij De Noordplas bij Down Under in de gemeente Houten, op nog geen kwartier fietsen van het centrum van Utrecht. De kaartverkoop start donderdag 1 februari. Het festival is een initiatief van verschillende partijen uit het nacht- en festivalleven om de vrijheid te vieren op een manier die jongeren aanspreekt en wordt georganiseerd door Elevation Events, Mannen van de Wereld en VD Events in samenwerking met Vunzige Deuntjes, Fluff Disco, Rubber, Mama Africa, Happy Feelings, Terug naar Toen en Het Huis van Luuk van Dijk.

Meer informatie over dit prachtige initiatief vind je op Facebook!

No Comments

    Leave a Reply