Entertainment TV

Top 10 Romantische Netflix films

You either love it or hate it, maar het is vandaag toch echt Valentijnsdag. De één vind het een belachelijk commercieel gedoe en de ander geniet ervan met volle teugen, maar of je nou romantisch uiteten gaat of #foreveralone thuis op de bank zit, een romantische film is altijd een goed idee. Om het jullie wat makkelijker te maken hebben wij een top 10 gemaakt van de beste romantische films die nu online staan op Netflix. Pak de snacks en de zakdoekjes er maar alvast bij!

1. Marriage Story

Met een 8 beoordeeld op IMDb staat Marriage Story op een verdiende eerste plek. ‘Het ooit gelukkige huwelijk tussen de New Yorkse toneelregisseur Charlie (Adam Driver) en Hollywood actrice Nicole (Scarlett Johansson) is gestrand waardoor zij in een slopende echtscheiding belanden. Door de strijd om de voogdij voor hun zoontje komen hun afgescheiden maar voor altijd verbonden levens zwaar onder druk te staan…’ Misschien niet de meest gezellige romantische film, maar wel een steengoed verhaal over de duistere kanten van echtscheiding.


2. Call Me By Your Name

De tweede plek is gereserveerd voor Call Me By Your Name. Met 3 Golden Globe nominaties op zak kan deze niet ontbreken in de lijst. ‘De zeventienjarige Elio (Timothée Chalamet) brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, (Armie Hammer) een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader (Michael Stuhlbarg), vindt hij dit erg intrigerend. Elio verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver, en daagt hem uit. Er ontstaat een erotische spanning tussen de twee, en zodra het flirten eenmaal leidt tot een zowel speelse als betekenisvolle eerste zoen zijn ze meteen onafscheidelijk.’ Pak de zakdoekjes er maar bij want deze film is een echte tranentrekker!

3. The Notebook

An old time classic. De derde plek is weggelegd voor de film die we waarschijnlijk allemaal wel kennen: The Notebook. Deze versie uit 2004 met Ryan Gosling krijgt een 7.8 op IMDb en bemachtigt daarmee de derde plek in deze lijst. ‘Allie Hamilton komt begin jaren ’40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf ‘t eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.’

4. Love Actually

Nog een klassieker die vooral veel rond de kerstdagen wordt bekeken, maar met Valentijnsdag natuurlijk ook een heerlijke film is om te kijken. ‘De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken terwijl de zoon tot over z’n oren verliefd is op een klasgenote.’

5. Us And Them

Een film die in Azië een hit was, maar hier nog niet zo bekend is. De film heeft een beoordeling van 7.3 om IMDb dus is zeker het kijken waard. ‘Twee mensen ontmoeten elkaar in een trein en krijgen een band die door de jaren heen steeds sterker wordt. Na een tijd zonder elkaar kijken ze samen terug op hun liefde.’ De film schetst een realistisch beeld van hoe mooi liefdesrelaties zijn, maar ook hoe hartverscheurend die soms kunnen zijn.


6. Love, Rosie

Voor als je geen zin hebt om te huilen deze Valentijnsdag, maar liever met een lach voor je scherm zit: Love, Rosie is de perfecte combinatie van humor en romantiek. ‘Rosie Dunne (Lily Collins) en Alex Stewart (Sam Clafin) zijn al vanaf hun jeugd beste vrienden. Wanneer Alex samen met zijn familie van Dublin naar Amerika verhuist worden ze plotseling van elkaar gescheiden. Zal hun vriendschap de jaren en duizenden kilometers afstand overleven? En is hun relatie eigenlijk niet meer dan een gewone vriendschap?’


7. To All The Boys I’ve Loved Before

Mocht je het eerste deel van deze film gezien hebben dan is het je vast niet ontgaan dat de film nu ook een vervolg heeft. Mocht je deze niet gezien hebben, dan kan je nadat je het eerste deel hebt gezien gelijk door met het vervolg. To All The Boys I’ve Loved Before is een van de populairste romcoms onder jongvolwassenen die momenteel te zien is op Netflix. ‘Wat zou er gebeuren als iedereen waar je ooit verliefd op was er op het zelfde moment achterkwam? Als de liefdesbrieven van Lara Jean Song Covey aan alle vijf jongens waar ze ooit een oogje op had op mysterieuze wijze verstuurd worden, escaleert haar tot dusver denkbeeldige liefdesleven.’ Wederom een heerlijke mix van romantiek, humor en een beetje awkwardness.


8. Easy A

Over naar de volgende romcom van dit lijstje. ‘Easy A volgt Olive Penderghast (Emma Stone), een slimme studente die door een vals gerucht dat ze nogal van bed naar bed duikt met iedereen volledig depressief raakt. Ze besluit uiteindelijk gebruik te maken van dit imago om het één en ander te veranderen op school.’

9. The Age of Adeline

Met Michiel Huisman en Blake Lively als hoofdrolspelers kan je met deze romantische film niet fout gaan. Een jonge vrouw, geboren aan het begin van de 20e eeuw, is tijdloos gemaakt na een mysterieus auto-ongeluk. Terwijl de wereld om haar heen doorgaat en haar dochter (Ellen Burstyn) bejaard wordt, wordt Adaline zelf geen dag ouder. Na jaren in eenzaamheid te hebben geleefd, ontmoet ze een man waarvoor ze het misschien de moeite waard vindt haar onsterfelijkheid te verliezen.


10. The Reader

Last, maar zeker niet least: Een ingrijpend Duits liefdesverhaal waarmee Kate Winslet zelfs een Oscar won als ‘Best Actress’. Wanneer de jonge Duitse scholier Michael Berg op weg naar school ten val komt, wordt hij geholpen door tramconductrice Hanna. Ondanks dat zij tweemaal zo oud is als hij, raakt Michael volledig door haar geobsedeerd. Ze geven zich hartstochtelijk aan de liefde over en daarna leest hij haar telkens voor, het ene boek na het andere, de hele wereldliteratuur. Totdat Hanna van de ene op de andere dag verdwenen is. Wanneer Michael acht jaar later als jonge rechtenstudent het nazitribunaal observeert, staat hij plots tegenover Hanna in een heel andere setting. Hanna staat terecht voor een verschrikkelijk misdrijf, maar weigert zich te verdedigen. Dan realiseert Michael zich dat zijn jeugdliefde een geheim bewaakt dat zij als een grotere schande ziet dan moord.’ Ben je op zoek naar een wat spannendere romantische film, dan zit je met The Reader zeker goed.

No Comments

    Leave a Reply