Documentaires Entertainment Series Slider

Top-9 spannendste true crime documentaires op Netflix

Evil Genius: The True Story of America's Most Diabolical Bank Heist

(Foto: Netflix/Evil Genius: The True Story of America’s Most Diabolical Bank Heist)

Zin om op de bank weg te griezelen met deze waargebeurde crime stories? Wij hebben voor jou een top-7 gemaakt met de beste Netflix true crime documentaires, waardoor je eigenlijk niet eens meer van de bank durft te komen en dit wel móét bingewatchen.

PS Bijt jij liever wat minder op je nagels? Dan hebben wij hier ook de leukste romcoms voor je verzameld.

Evil Genius 

Wij durven dit een van de meest bizarre verhalen te noemen. Dit is niet je typische moordverhaal, maar een onschuldige man die met een bom om zijn nek een bank binnentreedt. De vraag is: was hij ook echt onschuldig?

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

 

Casting JonBenét

Wie kent het programma Toddlers and Tiaras nog, waarin jonge kinderen meededen aan schoonheidsverkiezingen? In deze documentaire het verhaal over de nog steeds onopgeloste moord op de toen zesjarige pageant queen JonBenét Ramsey.

Amanda Knox

Denk je op uitwisseling te gaan in het Italiaanse Perugia, word je later verdacht van de gruwelijke moord op je kamergenoot. Tot twee keer toe is Amanda vrijgesproken en dit is de reden dat Netflix zich vijf jaar lang heeft gefocust op dit bijzondere verhaal. Wat is jouw oordeel? Guilty or not guilty?

Making a Murderer

In deze documentaire wordt Steven Avery gevolgd, die 18 jaar onschuldig in de gevangenis heeft gezeten voor verkrachting, om twee jaar later beschuldigd te worden op de moord van Teresa Halbach. In deze 10-delige serie volg je het onderzoek van de moordzaak in 2005.

The Confession Tapes

Geen zin om maar één verhaal te volgen? Deze serie bestaat uit zeven afleveringen met zes verschillende verhalen, waar de veroordeelden beweren dat zij onschuldig zijn, omdat hun bekentenis vals of afgedwongen is.

The Staircase

Het verhaal van The Staircase speelt al vijftien jaar. In 2001 is Kathleen Peterson dood aangetroffen onderaan de trap. Haar man wordt meteen beschuldigd van de daad. Maar als je de docu ziet, ga je hier toch aan twijfelen. Schuldig, of niet?

The Keepers

Op 7 november 1969 verdween de non Cathy Cesnik. Twee maanden later werd haar lichaam gevonden. Bijna vijftig jaar later zendt Netflix een zevendelige documentaire uit over dit mysterie dat nog steeds niet is opgelost.

Killer Women with Piers Morgan

Als jij aan de dader van een moord denkt, zie je dan een man voor je? Vaak wel. Toch zijn het niet alleen maar mannen die in staat zijn gruwelijk te moorden. In Killer Women with Piers Morgan gaat de journalist Piers Morgan de gevangenissen in en spreekt hij vrouwen die een schokkend misdrijf hebben gepleegd. Deze vrouwen vertellen ook waarom zij dit hebben gedaan.

The Investigator: A British Crime Story

In het eerste seizoen wordt de 30 jaar oude zaak van Carole Packman heropend. Haar man wordt hiervan verdacht en zit een levenslange straf uit voor moord. Al is het lichaam van Carole nooit gevonden.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram