Do Hotspots Slider What to do Amsterdam

Tropische Hotspots | De fijnste plekken in Amsterdam voor de echte koukleumen

herfst Amsterdam

(Foto: Shutterstock)

Wij hebben voor jullie koukleumen een ‘Tour de Tropical‘ door Amsterdam gemaakt, met locaties waar je het instant warm van krijgt. De meest letterlijke vorm van een hotspot dus! Denk open haarden, jungle thema’s en een extreem uitgebreide drankkaart. Want als niets meer helpt, kan er altijd nog een pikketanussie in!

Waar gaan we heen

Pacific Park

Naar het grote – en vooral open – Westerpark gaan terwijl het lentezonnetje nog aan het opwarmen is?! Yes, want in het Westerpark vind je onze favoriete go-to hangout op zondagavond iedere avond, Pacific Park.

Wanneer het donker is zie je de rode neonlichten van deze te gekke plek al vanaf honderden meters afstand en wanneer je binnen komt heb je bijna een zonnebril nodig. Doordat de zaak zo ontzettend gezellig is verlicht (binnen en buiten) voel je jezelf direct thuis. Hoewel sommigen Pacific Park zouden omschrijven als ‘alternatief‘ vinden wij juist dat er een super gevarieerd publiek komt en da’s precies wat wij fijn vinden. Ok, de open haard, de dj’s vanaf een uurtje of 23:00 en de heerlijke speciaal biertjes helpen ook goed om op te warmen.

Pacific Park, Polonceaukade 23, 1014 DA Amsterdam | website

Hannekes Boom
Op ons eigen spiekbriefje voor ‘fijne terrassen in de zomer‘, staat al jaren Hannekes Boom bovenaan. Maar deze plek alleen in de zomer bezoeken is doodzonde, want die enorme open haard brandt ook (vooral) de rest van het jaar. Check vooral ook even de agenda van Hannekes, want ze hosten vaak feestjes in het weekend waar de temperatuur flink stijgt.

Hannekes Boom, Dijksgracht 4, 1019 BS Amsterdam | website

Waterkant
De waterkant is toch wel het beste voorbeeld van hoe je een onguur (lees: parkeergarage) stukje stad kunt omtoveren tot een tropische bestemming. Sinds de eerste dag loopt het storm bij de Waterkant. Dat komt naar onze bescheidde mening door de fijne bediening, de heerlijke kaart (roti!) en het ontzettende geflirt op de dansvloer wanneer de tafeltjes binnen aan de kant worden geschoven.

Een kleine waarschuwing: wanneer jij hier op een vrijdagavond ‘even snel’ een drankje wil doen, think again. Iedere vrijdagavond staat het hier tot aan het busstation afgeladen, want het is wat je noemt een echte hotspot. Dat zorgt er dan wel weer voor dat het erbinnen altijd heerlijk warm is.

Waterkant, Marnixstraat 246, 1016 TL Amsterdam | website

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

De Tulp
Als we het over warme hotspots hebben, dan mogen we ook zeker niet de Tulp vergeten. Midden op het Marie Heinekenplein 33 vind je deze tropische zaak, waar ook hier direct na de laatste hap de tafels aan de kant worden geschoven om plaats te maken voor de dansvloer. Je waant je hier in het weekend heel even in Cuba, waar de rum rijkelijk vloeit en de stoom van de ramen komt. Gegarandeerd zwetend en met een dikke glimlach naar huis!

De Tulp, Marie Heinekenplein 33, 1072 MH Amsterdam | website

Plato Loco
Verstopt in een woonwijk in West/Westerparkbuurt, vind je dit Caribische pareltje. Helaas kun je hier niet als bij alle bovenstaande plekken dansen na het eten, maar het zou wel het perfecte begin zijn van een winters rondje. De jerk chicken hier is legendarisch, de selectie aan rum is oneindig en de mensen in de bediening helpen je met een ongekend vrolijke vibe. Wij houden van deze plek (lees onze uitgebreide recensie hier)!

Plato Loco, Rombout Hogerbeetsstraat 29, 1052 VN Amsterdam | website

Wat gaan we doen

Vlindertuin in Artis

Als jij het na een tour langs bovenstaande hotspots nog steeds koud hebt, dan zit er maar één ding op: naar de warmste plek in Amsterdam. Je moet er wel even een kaartje voor Artis voor kopen, maar dan sta je wel met je winterjas aan in een vochtige tropische ruimte van ongeveer 35 graden. Yes, welkom in de vlindertuin! Niet alleen kun je hier uren warm rondlopen, ook is het best romantisch om al die enorme vlinders te bekijken met je date. De vlinders beu, maar is het buiten nog onder het vriespunt? Dan kun je ook even het planetarium binnenstappen, want daar loeit de verwarming ook altijd.

Maar we zouden je hier echt niet alleen heen sturen om oververhit een paar vlinders te bekijken, want pal naast Artis kun je jezelf weer even op normale temperatuur brengen met een biertje of twee. Daar vind je een van onze favoriete hotspots in Amsterdam-Oost, de Plantage.

Artis, Plantage Kerklaan 38-40, 1018 CZ Amsterdam | website

Waar slapen we

Hotel Arena

Je zou denken dat het lastig is om zo’n ‘Tour de Tropic’ te eindigen, maar dan is er het compleet vernieuwde Hotel Arena. Wij hebben er geslapen en kunnen niet anders zeggen dat het prachtig geworden is. Prachtig en een beetje tropisch, want het restaurant van het hotel heeft het jungle thema heerlijk doorgevoerd. Daarnaast vind je in de lobby van het hotel ook een enorme open haard, waarbij je goed kunt opwarmen als je de barre fietstocht hebt gemaakt vanuit Plato Loco in Amsterdam-West.

In de vernieuwde suites met ramen van plafond tot de grond waanden wij ons heel eventjes in Central Park, want als jij in de ochtend de gordijnen met een druk op de knop opendoet heb je een prachtige uitzicht op het (eveneens vernieuwde) park. Mocht jij trouwens nog honger hebben na deze hele tour, dan raden we je ook zeker een hapje in het restaurant Park aan, dat zich in het hotel bevindt. Ze hebben het zo gebouwd dat het net lijkt of je in het park aan het dineren bent. Knap!

Hotel Arena, ‘s-Gravesandestraat 55, 1092 AA Amsterdam | website 

No Comments

    Leave a Reply