amsterdam AMSTERDAM Do Eat

Van Rijn: verborgen schat op het Rembrandtplein

Wij zijn er dol op om alle nieuwe hotspots in Amsterdam en omstreken uit te proberen. Maar deze keer kregen wij de tip om bij een restaurant te dineren dat al een tijdje meegaat in de food business. Op het Rembrandtplein in Amsterdam. Huh? Het bruisende Rembrandtplein kennen wij helemaal uit ons koppie. Het Rembrandtplein an sich is prima om in het zonnetje op het terras te vertoeven of om in de avond een foute kroeg in te duiken. Maar zit hier een fine dining restaurant? Wij konden niet wachten om deze verborgen schat uit te proberen!Bar & Kitchen van Rijn ligt pal aan het Rembrandtplein. Door de menigte van terrassen was het nog nooit door ons opgevallen. Maar hier zit dus écht een ontzettend trendy, gezellig en goed restaurant. We hebben dus letterlijk al jaren een parel onder de hotspots gemist.

Bar & Kitchen van Rijn bestaat uit twee verdiepingen met een grote open keuken en een heuse cocktailbar. Er hangt een coole sfeer, alsof je in een club aan het dineren bent. Maar wel heel warm en gezellig! Wij mochten (lucky bastards dat we zijn) drie gangen uitzoeken van de veelzijdige à la carte kaart.

We starten beide met drie verschillende bereidingen van kreeft. Dit werd geserveerd op drie aparte, trendy borden. Dit beloofde veel goeds. Maar de smaak was nog beter! Dit is één van de lekkerste voorgerechten die we in Amsterdam en omstreken hebben gegeten. Dikke vette aanrader dus.Als hoofdgerecht namen we het lam en buikspek met coquilles. Ook deze gerechten waren verrassend goed door de bijzondere combinaties van kruiden en ingrediënten. Dat buikspek zo goed gecombineerd kon worden met coquilles hadden wij niet verwacht. Ook bij deze gang is goed nagedacht over de opmaak van de borden, het was een feest!Vol dat we zaten, kozen we voor een cocktail als dessert. De cocktailbar lonkte te veel naar ons en het was zonde om deze niet uit te proberen! De cocktailkaart biedt voor ieder wat wils.

Bij Bar & Kitchen van Rijn kan je terecht voor een culinaire avond, waar je rijke en smaakvolle gerechten eet en kan afsluiten tot in de latere uurtjes met een cocktail of een biertje aan de bar. In het weekend worden er plaatjes gedraaid door een DJ. Deze parel mag je niet missen!

Ook leuk: wil je met een grote groep iets vieren? Dan kan je de gezellige bovenverdieping (die uitkijkt op die prachtige cocktailbar) afhuren voor een culinaire topavond!

Kitchen & Bar Van Rijn
Rembrandtplein 17
1017 CT AMSTERDAM
Tel. 020-4500 555
Reserveren? KLIK HIER

 

    Instagram