Cars & Bikes Slider

Met de nieuwste Jeep Compass verdwaald raken bij de grootste mijn van Europa is geen straf

Mijn Essen

(Foto’s: Colourful Rebel tenzij anders vermeld)

Toen wij laatst voor een fantastisch weekendje weg naar Essen gingen met een stel goede vrienden, namen wij daar de allernieuwste Jeep Compass voor mee. ‘Jeep, is dat een merk? Dat is toch het type auto?!’, zei een van die goede vrienden toen hij hoorde met welke auto wij richting het Ruhrgebied gingen. Elke autoliefhebber slaat zichzelf nu voor de kop, maar op zich snappen wij hem wel. Jeep heeft een beetje de status van bijvoorbeeld Luxaflex, Cola of in Nederland Spa Rood. Deze dingen zijn synoniem geworden voor het product wat ze verkopen (in de club: ‘een Spa Rood alsjeblieft’ en je krijgt bruiswater) en Jeep vinden wij daar ook zeker bijhoren. Iedereen kent die iconische bonkige krachtpatser, die je nu af en toe nog in de stad ziet rijden. De klassieke Jeep, die door veel merken is gekopieerd en afgekeken:

(Foto: Shutterstock)

Want als jij zo’n klassieke bak als hieronder tegenkomt op straat, dan denk je toch direct ‘ha kijk, een Jeep’?! Wij hebben dat als niet-extreme-autokenners in ieder geval direct en daarom snappen wij de verwarring van onze dierbare vriend best:

Dus wat doe je als je met je beste gabbers naar onontgonnen gebied gaat in het Duitse Ruhrgebied (a.k.a. de ‘grootste mijn in Europa’)? Juist, je neemt de nieuwste Jeep Compass mee! Niet alleen misstaat deze niet in elke wereldstad – dus ook een niet-zo wereldstad als Essen – ook kun je hiermee best even goed verdwalen op een industrieterrein waar je eigenlijk niet mag komen. We laten even in het midden of we hier wel of niet voor beboet zijn, maar het heeft ons in ieder geval wel een aantal mooie foto’s opgeleverd.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

De een na jongste (en goedkoopste) in de familie is altijd de leukste

Zeg jij Jeep dan zeg je SUV en laat dat nu net een opbloeiende automarkt zijn. Zelfs Alfa Romeo heeft onlangs een hele fijne SUV uitgebracht, waar wij erg over te spreken zijn. Maar dit betekent ook hevige concurrentie. Je kunt in Amsterdam je kont niet keren of je komt een sports utility vehicle tegen van een willekeurig merk. Want laat je niet voor de gek houden dat deze wagens alleen voor ofroaden zijn, nee deze auto’s zijn (als je het ons vraagt) populair omdat je zóveel auto voor je geld krijgt. De Compass van Jeep valt in het rijtje qua geld en grootte boven de Renegade, maar weer onder de Cherokee en de gigantische Grand Cherokee.

 

 

Maar dat de Compass iets kleiner is dan zijn grote broertjes vinden wij ook gelijk weer een pluspunt en een hele slimme zet van het merk, aangezien wij deze auto ook voornamelijk in steden gebruiken. Ja het is leuk om met deze krachtpatser te verdwalen in de mijnen van Essen, maar het is ook fijn dat je zonder probleem een parkeerplekje kunt vinden op de grachten van Amsterdam. Dat Jeep de markt nu een ‘tussenmaatje’ biedt is erg slim gedaan, want er zullen vast meer mensen zoals wij zijn die een Grand Cherokee nét een tikkie te groot vinden. De Compass voelt en ziet er nog steeds uit als een volwaardige SUV en da’s knap gedaan:

 

‘Kleintje’ is zeker fijntje

De Compass mag dan in het bovenstaande overzicht een ‘kleintje’ zijn, het is onmisbaar een Jeep. Dat zie je van mijlenver aan de karakteristieke grille en dat zie je aan de stoere lijnen die wij gewend zijn van dit merk. En als wij eventjes heel erg eerlijk zijn: eigenlijk vinden wij dit wel een stuk mooier dan zo’n enorme Grand Cherokee, dat voelt toch een beetje als een maatje te groot (tenzij jij in ergens in het zuiden van Amerika woont). Dit is ons maatje!

 

Jeep Compass

Jeep Compass

Jeep Compass

Jeep Compass

Jeep Compass

(Lokale ‘car spotters’ willen de auto even van dichtbij bekijken – geen probleem)

Prijs: (v.a.) € 33.690 | Meer informatie: Jeep Compass

PS Hier op het blog zijn we bij het testen van auto’s niet zo van het opdreunen van features en feiten, maar wij begrijpen ook goed dat daar animo voor is. Kort gezegd: alles zit erop en eraan bij deze prachtige auto als het aankomt op de laatste snufjes, maar dat laten ze bij Jeep nog een stuk beter zelf zien in deze prachtige video:

 

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram