Eat Slider Where to eat Amsterdam

Vergeet alle festivals: Oesterfest is waar je begin februari heen wil

Oesters Yummie

(Foto: Shutterstock)

Kriebels voor de festivals in de zomer? Ha, vergeet het! Dat duurt nog een eeuwigheid en tot die tijd is er ook nog voldoende te beleven in Amsterdam. Op 2 februari organiseert BAUT namelijk OESTERFEST! Oesters zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar vanaf september tot eind april zijn ze het allerlekkerst. De stoffen die in een oester zitten zijn goed voor het immuunsysteem, huid, haar en ogen. Ideaal en des te meer reden om veel oesters te eten in de winter. Een hap oester zit bordenvol; zink, magnesium en proteïnen. Zink zorgt naast het verhogen van je immuunsysteem voor het lustopwekkende effect van de oester (en een beetje extra warmte tussen de lakens in de winter is nooit verkeerd).

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

BAUT OESTERFEST
De afgelopen edities van BAUT OESTERFEST in de Spaarndammerbuurt waren een groot succes en waren alle oesters op het einde uitverkocht. Vandaar dat BAUT deze editie nog een keer over doet; alle oesters voor €1,-.

Er zijn drie soorten bereidingen:
o CLASSIC: oesters met rode wijnazijn met sjalot en citroen
o ASIAN STYLE: oesters met bosui rode peper
o BLOODY MARY: oesters met spicy tomaat

Uiteraard zijn er naast veel oesters volop drankjes zoals G&T’s en bloody Mary’s en hete deuntjes. Geen oesterfan? Geen probleem naast oesters zijn er ook genoeg andere heerlijke bar snacks verkrijgbaar. Vanaf 16:00 worden de eerste oesters geopend dus kom lekker borrelen, oesters slurpen en een dansje wagen. We gaan door tot de late uurtjes en de entree is gratis.

Datum: zaterdag 02 februari vanaf 16:00 uur
Locatie: BAUT, Spaarndammerstraat 460, Amsterdam West

No Comments

    Leave a Reply