amsterdam Eat Hotspots

Vietnamese Hotspot | BO NAM

Amsterdam bruist en leeft, zeker wat betreft het groeiend aantal horecazaken. Maar soms wil je écht even wat anders. En gelukkig heeft Amsterdam dat ook te bieden. Het vinden van een goed restaurant in hartje centrum is soms nog een hele uitdaging, maar door Casper Reinders en zijn teams is dit gelukt. Wij schuiven deze keer aan bij Vietnamese bistro Bo Nam.

De Vietnamese chefkok Thuan Hoang heeft een menu samengesteld dat pure Vietnamese smaken mixt met moderne smaken. Alle gerechten die op de kaart staan zijn met elkaar te mixen, want bij Bo Nam geldt het principe shared dining. De kaart is verdeeld in small, medium en large gerechten. En wij hadden het geluk dat we van alles mochten proeven!

We kozen in totaal 4 gerechten en lieten de chef ons adviseren welke wij moesten kiezen, want bij alle gerechten op de kaart liep het water ons al in de mond. (Too-many-good-choices) We begonnen met wat brood met huisgemaakte makreel salade. Als tweede gerecht aten we sashimi van zeebaars. Normaal zijn we niet zo van rauwe vis, maar hey – advies van de chef kan je niet laten schieten. De sashimi heeft een jasje van poeder die is gemaakt van gemalen gefrituurde rijst. Het gerecht wordt geserveerd met slabladeren, Vietnamese basilicum en munt en een huisgemaakte tamarinde-saus waardoor je zelf een wrap kan maken. Dit mag overigens gewoon lekker met je handen, doen de Vietnamezen blijkbaar ook. Helemaal super!

Hierna kregen wij de Imperial Rolls met prawns geserveerd op tafel. Deze waren om te smullen! Tot slot aten we de spareribs, deze zijn op smaak gebracht met de kruiden Laos en Sereh en daarna gegrild. De smaak van de spareribs is heerlijk en het vlees is zo mals dat het bijna van de rib afvalt. De erbij geserveerde fried rice is standaard maar wel tasty!

Bo Nam is zes dagen per week geopend voor lunch en diner, wijn en cocktails. Van 12:00 tot 01:00 op dinsdag tot en met zondag. Op vrijdag en zaterdag kan je blijven hangen tot een uurtje of 03.00! De nieuwe Vietnamese hotspot is te vinden op de Lange Leidsedwarsstraat 53-59. Reserveer hier, en heel snel!

    Instagram