amsterdam Eat Hotspots

Voor de zoetekauw hebben we de fijnste sugar spots in Amsterdam op rij gezet


Hieronder een lijstje met de heerlijkste Sweet Summer Pleasures. Van Freakshakes tot Pancakes en andere zoete lekkernijen die je doen watertanden.

Artikel gaat hieronder verder

 

Get you Freakshakes on!
Extravagante milkshakes zijn sinds een tijdje al een foodtrend en zijn hard bezig heel Nederland te veroveren. Het Grand Café Krasnapolsky heeft nu ook zijn eigen versie van de freakshake gemaakt. Naast het feit dat het er prachtig uitziet, is deze milkshake ook nog eens mouth-watering lekker. Summertime!

Shake & Bake it @ SNCKBR
Zomerse shakes & pancakes zijn hot. Binnen SNCKBR worden The Purple Haze en Sweet Cheezus pancakes deze zomer heerlijk in het zonnetje gezet. In combi met een vegan freakshake als The Macho Mango raak jij geheid in tropical sferen. Already in a flipflop state of mind?

Miss Louisa’s beignets
Amsterdam kende zijn poffertjes en donuts maar met Miss Louisa duikt een nieuwe zoetigheid uit een wolk van poedersuiker op in de hoofdstad: De beignet. In combi met je nuchtere ‘bakkie’s troost’, romige latte’s en pittige espresso’s is dit de ultieme summer pleasure die je vanaf 06:30 ‘s ochtends kunt scoren op de Nieuwezijds Voorburgwal. Ideaal voor jouw ochtendroutine!

Minglemush it up met crème brûlée donuts
In de Haagse Food & Mood hal MingleMush – gelegen naast het Centraal Station- vind je tussen de vijftien verschillende foodstands, arcade hal, drie bars en een bibliotheek een wel hele lekkere zoeternij: de crème brûlée donuts van Don Brûlée. Twee desserts in één! Geloof ons: hiervoor kom je terug.

PARK’s Strawberry Club
Nestel je op het ruime terras bij PARK of in de serre van het restaurant voor één van de lekkerste sweet treats van de stad: de Strawberry Club. Gekarameliseerd bladerdeeg, gemarineerde aardbeien witte chocolde mousse en balsamico likeurstroop.

Tel Aviv in Amsterdam bij FISK
Bij bar FISK in De Pijp geniet je niet alleen van de rumoerige Tel Aviv vibe en shared dining aan de bar, ook de desserts zijn de moeite waard. Typhoon’s favoriet: luchtige semolina cake met sinaasappelbloesem siroop, marmelade, karnemelkschuim en pistachenootjes.

Kitchen Bar & Van Rijn
Op het Rembrandplein kun je niet alleen terecht voor biertjes, cocktails en feestjes: ook de sweet tooth komt goed aan z’n trekken bij Kitchen & Bar Van Rijn. Onze tip: ga voor het dessert van rabarber met een cremeux van aardbei en kok, aardbei ijs en een limoen ijspastille.

Build Your Own Damrak Gin
Besteed jij je zomer op een (hoofdstedelijk) dakterras, dan klok je in het beste geval een ware Amsterdamse G&T. Die maak je gewoon met een groot glas vol ijsblokjes, 40 milliliter Damrak Gin, een flesje tonic en een schijf sinaasappel, of twee. Nog lekkerder is een extra takje lavendel.

Drambuie Fresco’s in overvloed
Als de G&T je iets te klassiek is, dan les je die zomerdorst met een Drambuie Fresco. Vul een glas met ijs en schenk daar 1 deel Drambuie – een whiskylikeur – en 1 deel grapefruitsap bij. Top op met sodawater en garneer met een halve schijf grapefruit en een takje munt. Done!

    Instagram