Cars & Bikes Slider

VW levert met de nieuwe Polo GTI de meest brute stadsauto van het moment

VW Polo GTI

(Foto’s: Colourful Rebel)

Toen wij afgelopen maandag in de stromende regen de nieuwste Polo GTI (2.0 TSI) van Volkswagen moesten inleveren bij de dealer, reden we eerst nog een flink stuk om door het centrum van Leusden. Niet omdat het daar zo mooi is (no offence Leusden), maar omdat we maar geen afscheid konden nemen van dit kleine monster. Ons rode gifbommetje:

Volkswagen Polo GTI 2018

Doordat wij geen typisch autoblog zijn en alleen auto’s rijden die wij echt leuk vinden om over te schrijven, kunnen we lekker selectief zijn. Maar toen wij de uitnodiging binnenkregen om met de nieuwste Polo GTI te rijden van Volkswagen hoefden wij niet lang na te denken. 200 PK onder de motorkap, een verschrikkelijk goed afgestelde automatische versnellingsbak, fel rode lak (‘Flash Red’) en vlijmscherpe 18 inch velgen. Toen wij instapten en de brullende motor (in sportstand) aanzetten, wisten wij dat zelfs de stortregen het weekend niet kon vergallen.

Lijnen om verliefd op te worden

Sinds wij de nieuwste Polo GTI hebben gereden, kunnen we niet meer stoppen met het spotten van elke andere Polo die rondrijdt. En als je er een beetje op gaat letten, weet je: het zijn er een hoop. Hierbij valt ook direct op wat voor transformatie de Polo in de loop der jaren heeft meegemaakt. Want hoewel je de eerste Polo’s nog kunt omschrijven als redelijk ‘bol’, is de GTI versie in 2018 waanzinnig scherp en sportief ontworpen. Dat zie je het best terugkomen aan de voor- en achterkant. Die knappe lijnen zorgen ervoor dat de Polo GTI er zelfs bij stilstand snel uitziet:

 

Volkswagen Polo GTI 2018

Volkswagen Polo GTI 2018

Van A naar Broaaaaaaaap

Maar los van het feit dat deze GTI met zijn inhoud en uiterlijk waanzinnig lekker en sportief rijdt (na 6.7 seconden al 100 kilometer per uur), vinden wij ook dat al dat geweld onder de motorkap juist voor veiligheid zorgt. Je denk nu misschien dat wij gek zijn geworden van te veel stop-and-go’s om even die 200 paardenkrachten in onze rug te voelen knallen, maar laat het ons even uitleggen. Dat vermogen geeft je namelijk veel meer snelheid om juist – als je het goed gebruikt – gevaarlijke situaties op de weg te voorkomen.

Volkswagen Polo GTI 2018

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Sterker nog, wij willen wel onze vingers in het vuur steken door te stellen dat als iedereen 200 pk onder de motorkap krijgt, het fileprobleem een stuk minder groot zou zijn. Nooit meer de hele linkerbaan verstopt door een tergend langzame inhaalactie en geen gevaarlijk werk meer bij een korte invoegstrook. Onze vrienden van Manify noemen deze Polo toepasselijk een ‘raket op wielen’ en hoewel wij het daar volledig mee eens zijn, zien wij deze snelheid ook echt wel als een must voor iedere autorijder. Inhalen op de snelweg terwijl je 120 kilometer per uur rijdt? De subliem afgestelde 6-traps automaat van de GTI schakelt direct een paar versnellingen terug en je zoeft er zo voorbij alsof het niets is. Nu hebben wij wel eerder auto’s met meer vermogen gereden, maar de combi van zo’n (relatief) kleine Polo met zoveel pk’s zorgt ervoor dat alles ontzettend soepel loopt.

 

Volkswagen Polo GTI 2018

Volkswagen Polo GTI 2018

Alles komt samen in dit kleine gifbommetje

Hier in de grote stad heb je helemaal niets aan een SUV voor de deur. Er is ten eerste vechten voor een parkeerplek en ten tweede weet je zeker dat er binnen de kortste keren een deuk in wordt gereden doordat het zo druk is. Dan kom je in de categorie waar de Polo zich in bevindt, het door ons zo geliefde ‘stadsauto’ segment. Elk groot automerk heeft er wel eentje in haar catalogus, maar geen eentje die zo veel plezier tijdens het rijden oplevert als deze GTI. Als je al voor een GTI-uitvoering gaat, dan moet je het ook goed doen. Zo heeft de versie die wij reden (net geen 35.000 euro) het ‘Executive pakket’ meegekregen en zitten er onder andere hele dikke 18 inch Brescia velgen op de wagen. Alle extra features kosten je ongeveer zo’n 5000 euro extra, maar dan rij je wel een auto die completer dan compleet is. Wij houden ervan.

Zijn er dan ook minpunten?

Behalve dat je met deze auto waarschijnlijk net iets meer boetes pakt dan gemiddeld, vinden wij het enige minpunt (als we heel hard zoeken) toch wel de navigatie. De Colourful Rebel auto is ook een Volkswagen (Golf) en ook daarbij horen we af en toe wat gemopper van collega’s over het navigatiesysteem. Het werkt wel, maar het is niet altijd helemaal duidelijk. Maar goed, bij het enorme rijplezier dat de nieuwe GTI oplevert zal dat navigatiesysteem ons echt een rotzorg zijn. Je komt uiteindelijk toch wel van A naar B, maar nu altijd met een enorme glimlach op je gezicht.

Meer informatie | Volkswagen

Volkswagen Polo GTI

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram