Eat Hotspots wereld

Waar je moet eten tijdens het Oktoberfest | 5 hotspots in München

(Foto: muenchen.de)

We schreven eerder deze week al over het begin van het roemruchtige Oktoberfest (dat ironisch genoeg in september begint), met alle hoogtepunten van de eerste week op beeld. Maar wat nu als je wel naar Oktoberfest wil, maar je hebt stiekem geen zin om heel de dag aan het bier te zitten? Dan kun je wel heel flauw zeggen ‘ja dan ga je toch niet‘, maar wist je dat de Duitse stad nog veel meer te bieden heeft? München staat namelijk bekend als dé lifestyle hoofdstad van Duitsland. Met internationaal erkende restaurants hebben bezoekers een ruime keuze aan high-end places. Het is daarom dé perfecte bestemming voor een culinaire citytrip. Naast de bekende bierfestiviteiten zijn deze hotspots absoluut het bezoeken waard.

1) IZAKAYA Asian Kitchen & Bar

Letterlijk vandaag opent IZAKAYA Asian Kitchen & Bar haar deuren in München, dus een nieuwere hotspot is er niet te vinden. Gevestigd in het nieuwe Roomers designhotel (dat ontworpen is door Concrete Amsterdam) kun je hier stijlvol genieten van de gerechten uit de Japanse keuken met Zuid-Amerikaanse invloeden. Denk aan de Temari Sushi, Kombujime, Corn Tempura, slow cooked Short Ribs en de Rabata-specialiteiten. De zwarte 360​​° bar met onyx zwarte lijst en marmeren top biedt de perfecte plek om geselecteerde wijnen, eersteklas cocktails en een scala aan huisgemaakte tonics met Japanse Shōchū als basis te nippen. Daarnaast staan er een aantal zeldzame soorten Sake op het menu. Een fijne afwisseling, na al dat bier.

> Landsberger Str. 68, München

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

2) KATOPAZZO

Katopazzo, en hip restaurant in een hippe wijk genaamd Schwabing. Het is hier altijd lekker druk. Het Zuid-Amerikaanse menu is samengesteld door een Michelin-sterren chef en staat bekend om de healthy bowls, maar ook de spareribs en de ceviche zijn aanraders. ‘s Avonds verandert het restaurant in een bar en kun je lekker dansen.

> Amaliënstraße 87, München

3) BRENNER

In het restaurant Brenner aan de mooie Maximilianstraße staat alles in het teken van culinair genot. Dankzij de succesvolle combinatie van landelijk en ultramodern, biedt het restaurant een unieke sfeer waar gasten kunnen genieten van zowel grill- als pasta gerechten in combinatie met een drankje aan de gezellige bar.

> Maximilianstraße 15, München

4) GOLDENE BAR

De populaire Goldene Bar bevindt zich in tentoonstellingsgebouw Haus der Kunst aan het begin van de Engelse Tuin. Er is muziek en er zijn cocktails. Nothing more, nothing less.

> Prinzregentenstraße 1, München

Goldene Bar
www.goldenebar.de

5) ATELIER

Hoofdchef Jan Hartwig, restaurantmanager Talisa Bernthaler en hun teams maken culinaire perfectie tot fijne kunst. Dit twee Michelin-sterren restaurant is een eerbetoon aan internationale gastronomie die de luxe en smaakvolle flair van een creatieve en inventieve keuken combineert met een intieme sfeer.

> Promenadeplatz 2-6, München

Het Oktoberfest vindt dit jaar plaats van zaterdag 16 september t/m maandag 2 oktober.

    Instagram