Eat Hotspots Slider Where to eat Amsterdam

Breakfast 2.0 | Wafels met gefrituurde kip en stapels pancakes: het kan in Amsterdam

Wafels met kip

New York, de stad heeft zoveel toprestaurants dat je er iedere dag van het jaar bij eentje zou kunnen eten zonder ooit bij dezelfde te zitten. Je moet natuurlijk wel een dikke portemonnee meenemen, maar dat is niet het punt, feit is dat deze stad bruist van de culinaire toppers. Nu zijn wij er al een aantal keer geweest en zijn toen ook vaak uit eten geweest maar het restaurant dat we nooit zullen vergeten is en blijft toch Waverly Restaurant op 385 Ave of the Americas, randje Greenwich Village. Hadden ze hier de beste steak van de stad? De meest attente bediening? De sjiekste inrichting? Nee niets van dit alles de plek ziet eruit alsof er al honderd jaar niets veranderd is, maar bij Waverly kun je klokje rond ontbijt en lunch bestellen en dat is werkelijk waar fantastisch. Waarom zou je niet om 03:00 in de nacht zin hebben in een stapel dikke vette wafels met wat bacon erbij en wat blauwe bessen on the side?! Of wat wentelteefjes, roerei en geroosterde bagels?! Je snapt het al, wij zaten hier regelmatig om 03:00 met een biertje (WANT DAT HEBBEN ZE OOK!) en een stapel wafels met spek waar je U tegen zegt.

wafels

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Terugkomend in Amsterdam zat er altijd een leegte in ons hart omdat er hier geen Waverly bestaat en ieder weekend een retourtje NYC er financieel en logistiek niet in zit. Maar toen kwam er bij De Hallen het fantastische The Breakfast Club welke sinds een paar weken nu ook op het Haarlemmerplein zit in een best wel grote zaak met een nog veel groter (en zonniger!) terras. De naam van het restaurant geeft het al een beetje weg maar voor de enkel talige onder ons, hier kun je dus de hele (!) dag door het meest zalige ontbijt en lunch bestellen tot je erbij neervalt. Het is helaas niet zoals in New York zo dat ze 24/7 open zijn maar wel 7 dagen van 08:00 tot 20:00.

We zijn nu al drie keer op rij hier wezen ontbijten op zondag omdat ook al drie keer op rij de zon haar porum heeft laten zien  en je bij The Breakfast Club heerlijk buiten kunt zitten. De eerste keer maakten we de smakelijke fout om op een nuchtere maag voor de crisp chicken waffles te gaan. Het was misschien wel het beste wat we ooit vroeg op de ochtend aten (krokante kip met wafels, hot sause en honing) alleen dit naar binnenwerken op een nuchtere maag is toch best een uitdaging.

Gelukkig hebben ze hier ook aan de meiden en glutenhaters gedacht en kun je er ‘gewoon’ ontbijten met wat overnight oats (pas op gluten), wat spelt muesli of voor het echt lichte werk, de baby spinazie salade. Wij zouden de hele dag buttermilk pancakes en steak-n eggs (omg!) kunnen eten maar er zijn ook van die mensen die ‘gewoon eten’ willen. Wij snappen het niet maar voor hen serveert de BC ook hamburgers, ribeye, makreel en nog veel meer. Je voelt het al een beetje aankomen maar wij gaan voor vier-op-een-rij en zitten er deze zondag ook weer. Het is dan wel geen Waverly maar het komt verdomde dichtbij en het is een stuk goedkoper dan een retourtje New York.

The Breakfast Club
Haarlemmerplein 31
Facebook

No Comments

    Leave a Reply