Hotspots World

We hebben de perfecte relaxt trip in Egypte voor jullie uitgestippeld

Kiekjes (1)

(Foto’s: Colourful Rebel)

De winter(sport)vakantie staat alweer bijna met zijn snufferd voor de deur en iedereen is wel toe aan een zuurverdiende break van al dat harde werken. Omdat je toch niet écht bijkomt van zo’n zuipvakantie op Albufeira stuurden wij onze sterreporter Erik op pad om spa’s en wellnessresorts aan de Rode Zee te verkennen. Speciaal voor jullie. En zo ontspannen als bij thuiskomst, hebben we hem nog nooit gezien!

Een kop vol zand

Bestaat er een deodorant die is opgewassen tegen dertig graden plus? En hoe houd je je kleren droog in deze zweterige hitte? Hoe blijf je überhaupt schoon in een stad als Caïro waar alles smerig is, waar voertuigen zonder roetfilter wasgoed teisteren en woestijnzand je longen zandstraalt – twenty for seven.

Kiekjes 1

Kyrellos, in het kort Kiro – ‘Net als in Cairo’ – heeft het antwoord: ‘Hier in Hurghada.’ De christen in pak met een vrouw en een kind in een land van voornamelijk moslims neemt ons mee op een kroegentocht langs spa’s en sauna’s aan de Rode Zee. Badderen als Cleopatra zeg maar, van wie overigens wordt beweerd dat ze vooral graag kopje onderging in baden van ezelmelk.

Car wash voor stijve spieren

Als de koningin van het oude Egypte niet gecremeerd zou zijn – wat sommigen beweren – zou ze zich omdraaien in haar graf. Bij onze eerste stop bij het Westin Soma Bay Hotel, één van de grootste spa’s van Afrika en het Midden-Oosten, worden we in een gigantisch zuilencomplex gemarteld door automatische massagestralen. De ruimte bestaat uit een wandelpad gevuld met water – geen ezelmelk – met tegen de wandjes genadeloze geisers – een soort car wash voor stijve spieren.

The Westin Soma Bay Golf Resort & Spa (1)

 

 

Artikel gaat hieronder zonnig verder

 

 

The Westin Soma Bay Golf Resort & Spa (2)

The Westin Soma Bay Golf Resort & Spa

Het is badmeester Mahmoud, een bedoeïen die Duits spreekt, die vanaf het droge demonstreert welk lichaamsdeel moet worden aangepakt – ‘Hier binnenkant bovenbeen. Daar de borstpartij. En nu is het tijd voor de rechterbil.’ Hilarisch is de levende wasserette zeker, en in zekere zin ook best ontspannend, al ligt een teelbalbreuk bij de ‘liesmassagestraal’ gevaarlijk op de loer. Een gewaarschuwd mens, in dit geval man, telt dus voor twee.

Ondersteboven aan de piramide als een koftaworstje

Als ze niet Aziatisch, vrouw en 1.50 kort was geweest, had ik haar met een judoworp over de massagetafel gesmeten. Lijdzaam, maar met tegenzin, onderga ik haar pinnige ellenboog die als een deegroller een knoop in mijn schouderblad bewerkt. De persoon die mij ooit heeft wijsgemaakt dat een massage voor de ontspanning is, moet ondersteboven aan de piramide van Cheops worden opgeknoopt, gewikkeld in aluminiumfolie en gegrilld worden als een koftaworstje. De nekmassage kan ik daarentegen wel waarderen.

Steinberger (1)

Ik heb sowieso een verleden met massages. Op Java werd ik eens behandeld door een man met één arm. Het ander was te druk met sms-en. En in Shanghai was een dametje met een loopneus de scheidslijn tussen mijn twee benen en het derde kwijt. Leg dat maar eens uit in je beste Chinees.

Steinberger (2)

Gelukkig biedt het Steigenberger Al Dau Beach Hotel waar we nu op bezoek zijn, veel meer dan alleen een pijnbank: want ze hebben een stoombad, sauna’s, een loungeruimte met verse smoothies en oerwoudgeluidjes met een begeleidend harpmuziekje op de achtergrond.

Baby you’re a firework!

Vraag me niet waarom, maar ik zit al de hele week met Firework van Katy Perry in mijn hoofd. Ook tijdens de rondleiding door het Oberoi Sahl Hashees, onze derde stop. Op de pier. Bij de pool. En in de presidential suite met eigen zwembad. Voor de verandering vandaag geen massage. Alhoewel de man met de instant happy face in de spa met liefde je oorlellen kneedt (what could possibly go wrong?) of met een vlostouwtje je donshaar verwijdert (mind the eyebrows, dude).

Oberoi Boot (3)

Oberoi Hurghada (1)

Volgens Tripadvisor is het Sahl Hashees het beste hotel in Hurghada. Het mag daarom geen verrassing heten dat het paleisje aan de Rode Zee wordt platgelopen door celebrities. De tegeltjes aan de wanden van de kleedruimte zijn bedekt met bladgoud en het eten is zo goed dat Tony Blair er met plezier zijn (geleende) jacht voor verlaat.

Oberoi Hurghada (2)

Oberoi Hurghada (3_

Oberoi Hurghada (4)

Wippen je wenkbrauwen hier niet van omhoog, dan is een rondreis in het opgedofte zusje, The Oberoi Zahra, misschien meer iets voor jou. Een weekje op deze 27 kamers tellende exclusieve Queen of the Nile kost je al gauw tienduizend eurootjes. Kom je ook daar je bed niet voor uit, dan kun je er, net als Katy Perry – hé, daar zullen we haar hebben – altijd nog voor kiezen de Zahra in zijn geheel af te huren. Baby, you’re a fiiiiiiiiirework!

Oberoi Boot (1)

Oberoi Boot (2)

De hotels bezoek je digitaal hier:
Westin Soma Bay Hotel
Steigenberger Al Dau Beach Hotel
Oberoi Sahl Hasheesh
Oberoi Zahra

Check voor meer inspiratie eens het Instagram account van onze sterreporter Erik, na vijf minuten scrollen heb je geheid wanderlust!

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram