AMSTERDAM Do

We hebben de perfecte spot in de stad gevonden om te longboarden

maxresdefault
Vorig jaar zo aan het eind van de zomer kochten we in een mega impuls een longboard, je weet wel zo’n uitgerekt skateboard om lekker te cruisen terwijl je selfies neemt. Nu zijn de Nederlandse lentes en zomers nooit zo long en konden we dus maar kort plezier hebben van dat lange ding, superjammer! De wonden van het vallen zijn inmiddels geheeld en het is tijd om deze hobby weer op te pakken, maar wat zijn nou die lekkere plekjes?

Het – bijna – altijd zonnige Westerpark

Nu hebben wij vroeger wel geskateboard en konden we toen best wat (welgeteld twee stuks) trucjes, maar we worden ook een dagje ouder en willen nu gewoon bij mooi weer de stad door knallen. Maar omdat die wonden van vorig jaar nog in ons geheugen gebrand zitten willen we eerst even onze skills bijspijkeren en wel op een rustige stek. Nu gaan we af en toe boulderen bij Sloterdijk (lees er hier alles over) en toen viel het ons op tijdens de tocht ernaar toe dat er in deze buurt geen kip op straat is.

IMG_5113

Laat daarom het Westerpark even voor wat het is (daar komen we later terug) en ga met je board richting Sloterdijk. Je zult merken als je het park verlaat en je het net aangelegde fietspad bereikt je een soort van roze wolk tegemoet gaat, want deze wegen zijn goud. En erg zacht. Als je eenmaal aan de achterzijde aankomt van het Station lijkt het alsof ze hier speciaal voor skateboarders een stukje hebben aangelegd want die roze wolk krijgt hier zelfs een eigen wolkje. Je glibbert en glijdt hier over het asfalt alsof je knetter high bent en 0,10 gram weegt, het is zalig. Nu is dat cruisen allemaal leuk en aardig maar na een uur glijden wil je wel even wat anders: een portie adrenaline van heb ik jou daar. Daarom, op naar de berg.

Schermafbeelding-2016-07-22-om-17.38.42

FullSizeRender

De Sloterdijkse Berg

Als je met deze naam bij de Gemeente Amsterdam komt zullen ze waarschijnlijk denken dat je gek bent maar achter het station ligt daadwerkelijk een berg perfect om met je board van af te knallen. Wij deden het en het ging voor 50 % supergoed en voor de andere helft best wel slecht. Je bereikt een snelheid van zo’n 35 km p/u (om en nabij) dus het is wel even oppassen geblazen of er niet net een lijnbus de hoek om komt zetten (serieus, wel even opletten hè). Het beste is om eerst even halverwege te beginnen zodat je een beetje doorhebt hoe de bochten gaan en hoe je vooral niet moet sturen. Omdat we niet de moeilijkste zijn, hier een filmpje van onze eerste poging:

Zal je altijd zien, als het wel lukt vergeet de cameraman (laten we hem Luukie noemen) zijn telefoon aan te zetten. Maar geloof ons, het is gelukt en als je het eenmaal gehaald hebt geeft dat een heerlijk gevoel. Als het een warme dag/avond is (wat het wel moet zijn want je staat in je korte broek op een board) ga dan nog even door naar het Westerpark voor een biertje en ijsje bij IJscuypje, Pacific Parc of een van de andere twintig zalige zaken in het lekkerste park van de stad. Perfect om op vrijdagavond eerst even met je gabbers Sloterdijk onveilig te maken en daarna elkaar af te troeven op de Dance Battle arcade van de TonTon Club en vies dronken te worden.

IMG_5108

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram