Eat Home Hotspots Where to eat Amsterdam

We hebben je nieuwe favoriete lunchspot gevonden: De Uitsmijter

Ei, ei, ei en we zijn zo blij want wij hebben een fantastisch nieuw plekje gevonden om te lunchen (of te ontbijten) en dat vieren wij, ei, ei. Want geef nou eens toe, je hebt niet elke dag zin in wéér een saaie boterham op kantoor, het liefst eet je die gewoon nooit, maar je kan natuurlijk ook niet elke dag buiten de deur eten. Als je dan toch van plan bent om vanmiddag er even tussenuit te gaan met de lunch (treat yourself, het is vrijdag), doe het dan ook gelijk goed en ga langs bij De Uitsmijter in Amsterdam Zuid. Hier draait alles om snelle service en lekkere verse producten (en natuurlijk uitsmijters!). Wij mochten er een hapje eten en wat een feestje was dat.

Het begon al gelijk goed. De Uitsmijter was namelijk makkelijk te bereiken en ziet er fantastisch uit van binnen. Als je binnenstapt word je gelijk vrolijk van de gele kleur die gebruikt is voor de muren en het plafond, de groene planten die her en der verspreid staan en natuurlijk de zwart witte betegeling die het geheel helemaal af maakt. De lunchroom heeft een relaxte sfeer wat heel fijn is. Want ook al draait het om de snelle service en kun je binnen een halfuurtje weer buiten staan, eigenaresse Lavinia vind het belangrijk dat je zo lang kan bijven zitten als je wilt.

Hoe ze op dit idee is gekomen? ‘Een uitsmijter is sowieso altijd al mijn favoriete lunchgerecht geweest en ik wilde graag iets beginnen waarbij mensen die van kantoor of elders komen snel wat kunnen eten, maar dat dat dan wel lekker en vers is. Het concept draait om snel (het liefst binnen 15 minuten) je bestelde maaltijd voor je neus hebben, maar je bepaalt uiteindelijk zelf hoe lang je blijft zitten en of je nog een koffietje neemt, of twee.

Verder vinden wij het belangrijk dat de mensen zelf kunnen kiezen wat ze willen eten. Soms heb je namelijk zin in avocado en soms in rosbief of ham, wij geven mensen de vrijheid om zelf hun ultieme lunch samen te stellen. Voor de mensen die niet zo goed kunnen kiezen of gewoonweg zin hebben in even iets anders hebben we 3 specials op de menukaart staan die we om de zo veel tijd afwisselen. Zo hebben we nu de Croque Madame met truffel, een uitsmijter met zalm, mierikswortel en komkommer en een variant met Franse Bourgognesaus met gesmoorde sjalotjes en spek.

Ook hebben we verschillende lunchmenu’s waarvoor je voor 15 euro helemaal voorzien bent.’ Ze bieden zelfs ook een zogenaamde ‘Totaalvoorziening’ aan voor als je even niet op kantoor wilt werken of thuis wilt studeren, je krijgt hierbij 3x een warme drank, onbeperkt water en een heerlijke lunch voor maar 17,50. Ik zeg hollennn naar Europaplein nummertje 71!

Over naar hoe het eten was. Wij gingen allebei voor een special; de Croque Madame en de special met zalm, mierikswortel en komkommer. Daarnaast namen we een verse jus d’orange en een groen sapje die allebei erg lekker waren.

De spiegeleieren waren perfect gebakken, het eigeel was zacht, maar niet té zacht dat als je ze doorsnijd heel je bord gelijk een zwembad is, gewoon precies goed zoals het hoort.

Verder proefde je ook echt dat de producten vers waren, van de frisse groene salade tot aan het brood, alles was vers en daar houden we van.

Kortom: De Uitsmijter is een heerlijk plekje voor een relaxed ontbijt of een snelle lunch, met verse eerlijke producten én ook heel fijn: betaalbaar. Je kan er ook heel fijn studeren of flexwerken. Wat wil je nog meer.

Meer zien van De Uitsmijter? Volg ze hier op Instagram, Facebook en klik hier voor hun website.

No Comments

    Leave a Reply