Food & Health Slider

Amsterdamse gin mayo gaat de hit van deze zomer worden

Het leek er heel eventjes op dat de hele ‘gin hype’ ook echt dat laatste was, een hype. Maar gelukkig kunnen we nu concluderen dat gin helemaal nergens meer naartoe gaat en daar zijn wij hartstikke blij mee. Dat je nu op een vrijdagavond na een week hard buffelen op kantoor net zo makkelijk zegt ‘doe mij maar een GT’, in plaats van een biertje te bestellen hebben we te danken aan een paar strijders: Mossel & Gin in het Westerpark. Toen iedereen nog met z’n neus in het bier of de wodka zat, zagen de knappe koppen van Mossel & Gin de boel al aankomen: gin gaat weer heel groot worden in de stad.

Artikel gaat hieronder verder

De mensen achter Mossel & Gin zijn nu met iets geniaals gekomen: Gin Mayo. Oh my gaaawd, gaat friet eten ooit nog hetzelfde zijn? Maar denk niet in hokjes, want omdat de makers van deze tube nu eenmaal een Mossel & Gin restaurant hebben, betekent niet dat jij dit zalige goedje niet ergens anders op kunt smeren. In de twee weken dat wij deze tube tot het laatste knijpje hebben leeggemaakt, hebben we het op een gebakken ei gesmeerd, gebruikt om een salade aan te maken, een hamburger op te maken, we hebben het gemixt met Sriracha saus en zo kunnen we nog wel eventjes doorgaan. Dat laatste is trouwens niet nodig, want er zit al iets van een beetje pit in de mayo, wat het in onze ogen (samen met de gin/alcohol natuurlijk) helemaal afmaakt.

Van die 2% alcohol in de tube ga je niet dronken worden, maar het lijkt qua kleur en smaak een piepklein beetje op cocktailsaus. Maar dan zonder die oubollige smaak. Wij vermoeden dan ook dat de mensen hierachter de mayo weer populair gaan maken, net zoals ze met de gin hebben gedaan. Dus bij het volgende feestje niet meer ‘yo, mag ik de ordinaire saus X’, maar wel ‘mag ik even gauw de gin mayo?’. Wij zijn in ieder geval fan. Excuses dat je de tube niet kan vinden in de stad bestaan niet, want je vindt ’em op heel veel plekken. Maar het beste is natuurlijk om de tube gewoon bij Mossel & Gin zelf te kopen, dan kun je gelijk een heerlijk hapje eten. Wij zouden het wel weten.

[update] Vanaf heden zijn de tubes ook online via Albert Heijn te bestellen.