Hotspots Slider

Weekend tip: het spelen van een potje airsoft is pijnlijk leuk

Airsoft

(Foto: Shutterstock)

Wat doe je als een van je beste gabbers de 30 aantikt en je hebt geen idee wat je hem nog kunt geven (behalve onvoorwaardelijke bromance)? We waren laatst opgescheept met dit tenenkrommende dilemma, maar we hebben het antwoord gevonden in airsoft. Iedereen in Nederland kent wel lasergamen en paintballen, maar bijna niemand heeft een potje airsoft op z’n naam staan. Dit kan komen doordat je door redelijk helse pijnen gaat tijdens het spelen en je hartslag ongeveer constant met 70 % verhoogd is, maar toch wilden wij het eens proberen.

Omdat de sport zo obscuur is, moet je helemaal naar Aalsmeer toe om te kunnen spelen in een omgebouwde tv-studio. Deze reis vanaf Amsterdam CS duurt ongeveer 100 uur met busje 172 (richting Kudelstaart, yes het bestaat echt), dus hou daar rekening mee. Voordat je überhaupt de tv-loods binnen mag komen, moet je van tevoren eerst allemaal wapenontzeggingen opsturen, want dit zijn echte replica’s waarmee je gaat knallen. Ter bescherming krijg je een lange legerjas aan – die de hipsters onder ons waarschijnlijk helemaal te gek vinden – en gelukkig krijg je ook nog een volledig masker op. De uitleg door de hilarische doch strenge uitbaters is kort en zeer krachtig, snel wordt duidelijk dat het geen speelgoed is (masker altijd ophouden!).

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

maxresdefault-1

8783e79d59b59e6fcd4b67556bb109b9

p1420572

Vervolgens ga je met je gabbers onder begeleiding van een scheids richting de loods, die nog het meest doet denken aan een Ikea uit Tsjernobyl. Groepjes worden gemaakt en kanten worden gekozen, game time! Bij de eerste vijf minuten als er wat balletjes rondvliegen en iedereen is nog aan het oefenen, denk je nog ‘is dit het nou?’. Maar dan raakt het eerste plastic balletje ter grootte van een doperwt je bovenbeen en kun je alleen maar roepen: T*RING AAAH @*(#&(*&@$ STERF. Nondeju, dat doet best wel pijn! Het voelt een beetje alsof iemand je zo’n pets geeft met een natte theedoek, maar dan maal tien. Nu moeten we er wel bij vermelden dat wij de pijngrens hebben van een cavia (zeer laag), want er zitten ook een paar Rambo’s in onze vriendengroep die het allemaal met wat minder geschreeuw ontvingen. Maar die pijn maakt het allemaal een stuk echter en zorgt ervoor dat je ieder potje – al tijgerend en The A-team rollend – hartstikke serieus neemt. Wij waren met z’n achten dus speelden alles 4 tegen 4, dat is wel een beetje het perfecte aantal.

Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken dat de Airsoft baan je met jouw groepje bij een andere groep mafkezen propt, want daar hebben ze (logisch) slechte ervaringen mee. Voor ongeveer 40 piek de neus is de baan 3,5 uur van jullie, met 500 kogeltjes per geweer. Da’s belachelijk goedkoop, want dit is ongeveer de leukste zaterdagmiddag besteding die wij in jaren hebben gedaan. Hou er wel rekening mee dat je na afloop he-le-maal gesloopt bent, zowel fysiek als mentaal. Drieënhalf uur lang doodsangsten uitstaan gaan je niet in de koude kleren zitten.
Check voor meer info:

Airsoft Aalsmeer (laat je niet afschrikken door de brakke website, in het echt komt het goed)

No Comments

    Leave a Reply