AMSTERDAM Do Slider

Weekendtips voor foodies zonder goede voornemens

Champagne

Foto: Shutterstock

2018 was een smakelijk jaar, maar 2019 wordt nog smakelijker. Spoiler alert: deze eerste editie bevat geen weekendtips voor foodies met goede voornemens. Zoals een maand zonder alcohol, of gezonder eten. Deze selectie staat bol van de cocktails, bubbels en lekkere borrelhappen. Tips zoals wij ze het liefst zien. Uiteraard draait alles om balans, want anders kan je niet in dat ene leuke jurkje of shirt paraderen. Daarom starten we op donderdag gezond, zodat je in het weekend los kan gaan.

Donderdag 10 januari | Bike-Bar | Deliveroo

Op 10 januari opent bezorgservice Deliveroo gezonde bike-in automatiek, de Bike Bar. Geen frituur achter de snackluikjes van de Bike Bar. Deliveroo vult de immense drive-in automatiek met gezonde snacks, zoals de poké bowls van Poké Perfect en Sushito, de salades van SLA, sandwiches van Bagel & Beans, sapjes van Juice Brothers, vegetarische wraps van Vleesch noch Visch en de gerechten van Stach. Van 7:00 tot 10:00 uur scoort Amsterdam ontbijt. Tussen 12:00 en 14:00 ligt er lunch achter de luikjes. En een avondmaal wacht voor de trappende trek tussen 16:30 en 19:30. De Bike Bar is alleen op 10 januari te vinden bij de Wiegbrug aan de Admiraal de Ruijterweg.  

Bike-Bar

Vrijdag 11 januari | Oesters & champagne | Café Americain

Elke vrijdag – vanaf 17:00 uur – kan je bij Café Americain de VrijMiBo van start laten gaan. En laten eindigen. Met een glas champagne. Dus niet geschikt voor de Dry January lezers. Dit Amsterdamse soiree combineert oesters met pareltjes van champagne. Ook aan het verdere verloop van de avond is gedacht. Blijf na de oestertasting hangen voor livemuziek. Elke week verzorgt een andere artiest het muzikale arrangement. Zo swing je het weekend in, met een glas bubbels in de hand.

Cafe Americain

Vrijdag 11 januari | Friday Night Live | Brooks

De tweede vrijdag van het jaar. En de tweede vrijdag van de maand. Dat viert Brooks met hun Friday Night Live avond! Dat betekent comfort food en cocktails. Onder het genot van jazzy livemuziek stel je je eigen maaltijd samen met heerlijke kleine gerechtjes en de smakelijkste cravings van Brooks. Bij jazzy muziek en het heerlijke diner horen boozy refreshments. Daarom heeft Brooks een verrassend cocktailmenu samengesteld.

Cocktail

Zondag 13 januari | MOER | Bubbels & Oesters

Het weekend sluit je af met bubbels bij MOER. Reserveer deze zondag nog een plekje bij MOER want het is de één na laatste keer om bij Bubbels & Oesters te zijn. En dat wil je niet missen. Verse vis, watertandende wijnen en gezellig gezelschap. Voor de mensen die bubbels willen combineren met een gezonde hap serveert MOER ook vreselijk lekkere vegan happen. Met groenten in de hoofdrol koken de chefs namelijk top-kwaliteit gerechten. En zo is er voor ieder wat wils. Bij MOER weten ze hoe het moet op zondag. Reserveren doe je hier.

Oesters

Zondag 13 januari | Happy old New Year | ZA Amsterdam

Vind jij het ook zo jammer dat NYE maar een keer per jaar is? Geen vrees, met ZA vier je het feestje gewoon nogmaals. Dit keer op z’n Russisch. Zondag 13 januari barst bij ZA het feest los met het Old Russian New Years event. Twee bijzondere gasten, DJ Maxim Goldfinger en violiste Katya Gabeli, zullen de avond opwarmen met live muziek. Met het mooiste uitzicht van Amsterdam, de heerlijkste cocktail in je hand en fijne tunes van dj Maxim Goldfinger & violiste Katya Gabelli belooft dit dé party van dit weekend te worden. Voor dit exclusieve feest zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Reserveren kan via rsvp@za-amsterdam.com. Het feest start om 17.30 uur en eindigt om 00.00 uur.

ZA Amsterdam

Dinsdag 15 januari | Business Birds #14: Storytelling | Kanarie Club

Heb je zin om in het verlengde van je weekend ook nog wat creative kennis op te doen? Met hierbij wat heerlijke borrelhappen om het weekendgevoel vast te houden? Op dinsdag 15 januari is er weer een nieuwe editie van Business Birds bij Kanarie Club. Elke editie deelt een spreker de ins en outs vanuit het werkveld gelinkt aan een maandelijks thema. Deze editie gaat over storytelling waar er dieper in gegaan wordt op welke verhalen je klant in beweging brengt en hoe je een relatie met hen opbouwt en natuurlijk ook onderhoudt. In samenwerking met Creative Women Collective komen er twee enthousiaste business birds spreken: Valene Lontanga van Libaya en Christina Moreno van She Matters. Voor de hongerige, ongeduldige kuikens onder ons worden er tijdens deze creatieve sessie lekkere borrelhappen geserveerd. Wees er op tijd bij voor een plekje vooraan. Tot dan!

Kanarie Club

P.s. Doe tijdens het weekend een dansje, en je hebt de bubbels en borrelhappen er zo weer afgedanst!

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram