AMSTERDAM Do Slider

Snel tijd voor een selfie: de wereldberoemde I Amsterdam letters verdwijnen volgende week voorgoed

Iamsterdam

(Foto: Resul Muslu / Shutterstock.com)

Hoewel Amsterdam barst van de bekende gebouwen en fotogenieke locaties, is er één plek voor toeristen die geldt als een must-visit voor het nemen van een selfie: de I Amsterdam letters bij het Museumplein. De letters staan ook nog op andere plekken in de stad (in kleinere vorm), maar die voor het Rijksmuseum zijn de bekendste en grootste. De letters zijn bedacht in 2004 (door reclamebureau KesselsKramer) om Amsterdam weer bovenaan de lijstjes te krijgen van toeristische hotspots. Dat is gelukt, maar volgens de huidige gemeenteraad is het project iets tè goed gelukt.

Amsterdam Druk

(Foto: 4kclips / Shutterstock.com)

Amsterdam Iamsterdam

(Foto: Yury Dmitrienko / Shutterstock.com)

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

De stad barst op sommige plekken namelijk uit z’n voegen als het op toeristen aankomen, dus daarom is nu besloten om de letters binnenkort definitief weg te halen op het Museumplein. Wat er met de kleinere varianten in de stad gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar in het Parool vertelt Femke Roosma, fractievoorzitter van GroenLinks er het volgende over:

“I amsterdam staat voor het individualisme, terwijl wij in deze stad solidair en divers willen zijn. Bovendien reduceert deze slogan de stad tot een achtergrondje bij een marketingverhaal.” (Bron: Het Parool)

Initiatiefnemer van de campagne in 2004, VVD’er Huffnagel denkt er heel anders over:

“Omwonenden zijn er blij mee, want op die plek voor het Rijksmuseum lopen al die toeristen niet zo in de weg. Als ze zich in de omgeving verspreiden, wordt de overlast veel groter. En het is een illusie om te denken dat er door het schrappen van I amsterdam minder toeristen naar de stad zullen komen.” (Bron: Het Parool)

PS Nog geen selfie voor de letters? Dan kun je beter snel zijn! De letters worden op 3 december van het Museumplein verwijderd. 

PSPS Op andere plekken in de stad kun je de letters nog wel tegenkomen, zoals afgelopen zomer bijvoorbeeld op de IJpromenade (zie foto hieronder).

 

Amsterdam Noord

(Foto: Colourful Rebel)

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram