Do

Wie op zijn 65e miljonair wil zijn moet elke dag dít bedrag apart zetten

Ze zeggen altijd ‘geld maakt niet gelukkig’, maar toch draait heel het leven om geld. Ben je aan het werk dan verdien je geld, is je werkdag voorbij en ga je even langs de supermarkt dan geef je het weer uit. Je telefoon kost geld, je auto, je huis eigenlijk kost bijna alles wel geld. Zonder geld kan je dus niet zo veel en het is dan ook wel handig als je er wat van hebt

Geld uitgeven is nou eenmaal leuk. Er is altijd wel iets dat je nodig hebt of dat je wilt hebben en het is altijd gezellig om even uiteten te gaan of een vakantie te boeken. Vaak zeggen we ook ‘wat nou als je een miljoen zou winnen, wat zou je dan met al dat geld doen?’. Nou wij hebben leuk nieuws voor je; je hoeft niet meer eindeloos lang te wachten totdat die dag (n)ooit aanbreekt. Financieel adviseur David Bach heeft namelijk berekend hoeveel je per dag moet sparen om op je 65e miljonair te zijn, is dat even handig zeg.

Als je 30 jaar bent, moet je iedere dag 6,10 euro opzij zetten. Begin je nog eerder, zo rond je 25e, dan hoef je nog maar 3,45 euro te sparen, elke dag. Een twintiger hoeft slechts 1,92 euro per dag in een spaarpot te mikken. Kijk, dat zijn luttele bedragen. Een coffee to go minder en je bent er al.

Zeg even voor het gemak dat ik dit ga doen en ik ben nu dertig. Leg ik elke dag 6,10 euro opzij, dan heb ik in een jaar 2.226 euro gespaard. Dan zit ik op mijn 65e op een bedrag van 77.927 euro. Dat is nog geen miljoen, nee. Ook niet bijna. Maar volgens David is dat prima, zolang ik dit bedrag maar investeer in iets wat mij 12 procent rente oplevert. Ik snap echt de ballen van beleggen en investeren en laat dat vooral over aan slimme hoge piefen, maar ik geloof wel dat als je slim met je centen omgaat, je er meer voor terug kunt krijgen. Investeer het in vastgoed, dat is volgens mij altijd een goed plan.

Het blijkt dat je het vooral niet suf op je spaarrekening moet laten staan, maar dat je er wat mee moet doen, wil je er meer voor krijgen. Alleen al het vaak wisselen van bank kan je zo een paar tientjes per jaar opleveren. Tips van nu zijn investeren in zonnepanelen en spouwmuurisolatie. Ga maar googelen wat dat is. Maar dat is dus precies wat je die 12 procent rendement oplevert. En dan lig jij straks op Bora Bora (of ergens anders op een tropisch eiland).

No Comments

    Leave a Reply