Cars & Bikes

Wij brachten de Duitse vrouwtjes een weekend lang het hoofd op hol met de Range Rover Velar

Van al onze vrienden worden wij het meest vrolijk van Aldo. Naast dat hij ons in de aller mooiste auto’s laat rijden en goed is voor een hoop mooie verhalen schenkt hij bij elk bezoek overheerlijke koffie in de showroom van Land Rover in Beesd. Vorig jaar mochten we met Aldo de mijnen van Duitsland in met de nieuwe Discovery, hebben we samen met Rico Verhoeven en Armin van Buuren niks heel gelaten van de F-Type op het circuit van Zandvoort en mochten we met de Range Rover Evoque op wintersport. Vorige week was het weer raak! De tot mooiste auto van het jaar uitgeroepen Range Rover Velar stond voor ons klaar voor een lang weekendje Duitsland.

(Foto’s: Colourful Rebel)

Het parkeerterrein in Beesd stond zoals altijd weer gevuld met glimmend spul. De E-Pace, welke wij op Corsica mochten rijden, staat er in verschillende uitvoeringen en ook in het wat minder mooie Nederlandse landschap blijft het een heerlijke verschijning. Vlak achter de E-Pace collectie staat het bakbeest. Hoge neus, gigantische wielen en een iets omhoog staand kontje. Sjiek en sportief. Wij zijn ook sjieke knapen dus dat komt mooi uit. Je kan er gewoon niet omheen, de Velar is wat ons betreft met recht uitgeroepen tot mooiste auto van het jaar.

(Foto’s: Colourful Rebel)

Van onze vriend mochten wij met de P300 op pad. Een 2.0 liter 4 cilinder met 300pk. “Meer dan genoeg” horen we Aldo ons vertellen. Mocht je het daar nou niet mee eens zijn dan kun je altijd voor het vlaggenschip, de P380 gaan met 380pk. Een ruime 1.000 kilometer verder zijn wij het met Aldo eens. 300pk is voor 99% van de bestuurders meer dan genoeg. 120km/h vindt de Velar prima maar wel saai. Alles van 140 tot 200 km/h vindt hij heerlijk en bij alles boven de 200 merk je dat je in een grote auto zit. De benzinemeter begint wat sneller te vallen en het geluidsniveau neemt logischerwijs ietwat toe. Niet zo gek want je bent uiteindelijk toch een flat door de wind aan het duwen en dat geeft gewoon wat ruis. Mocht je motorisch andere wensen hebben dan zijn er uiteraard ook lichtere motoren en dieselmotoren. Deze laatste begint bij de D180 (180pk) en gaat via de D240 door tot de D300. Benzinemotoren beginnen bij de P250.

(Foto’s: Colourful Rebel)

Bij al deze snelheden zit je in zo’n koets natuurlijk zalig. Dat had jij ook wel door toen je de foto’s zag. Hoog, comfortabel en lekker luxe. Dat luxe gevoel wordt extra benadrukt door die mega middenconsole met dubbel scherm. Het bovenste scherm is vrij standaard voor je navigatie, muziek etc en het onderste voor alle andere instellingen. De hoogte van de auto, de instellingen van het onderstel en alle motorische standen die je kunt kiezen. Daarnaast regel je de stand van de massagestoelen en of je de zetel wilt verwarmen of juist verkoelen voor een lekkere frisse puup op zomerse dagen. Voor dat laatste kun je overigens ook het gigantische panoramische dak openen.

De Range Rover Velar is er al vanaf 74.200 euro voor de D180. Nette prijs als je het ons vraagt. Voor dat geld rijd je wel in de mooiste auto van het jaar en maak je op verjaardagen alles en iedereen in een klap stik jaloers.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram