Cars & Bikes

Wij verbleven met Jaguar op Corsica en werden verliefd op de nieuwe E-Pace

Als Jaguar ons enkele jaren geleden had opgebeld om te vragen of wij een weekend in een van hun nieuwe modellen wilde koersen waren wij daar niet bijster warm van geworden. Het merk had simpelweg niet echt wat lekkers in de showroom staan. Maar tijden veranderen en zo ook bij het merk met een bak heritage waar je u tegen zegt. Na de komst van de fenomenale F-type en de prachtige F-pace (de best verkochte Jaguar in tijden) was daar ook de E-pace en deze laatste is dus helemaal vernieuwd. Reden genoeg dus voor Jaguar om uw favoriete tweeling uit te nodigen voor een weekend lang relaxen en cruisen op Corsica.

Waar menig Jaguar fan in het begin nog niet heel enthousiast werd van een SUV heeft die keuze het merk geen windeieren gelegd en dus is de keuze voor een kleinere variant waarmee Jaguar de concurrentie aangaat met bijvoorbeeld de Audi Q3 en de BMW X1 logisch.

Voor we verder gaan vraag jij je natuurlijk af of er een beetje spierballen in de E-pace te vinden zijn. Dat is vrij simpel, die zijn er. Men heeft de keuzen uit enkele 2.0 liter viercilindermotoren. Kies je voor een Diesel dan is die er met 150, 180 en 240 PK en de benzinevariant enkel met 250 en 300. Top dus.

En hoe rijdt dat dan? Nou alleraardigst! De wegen op Corsica zijn lekker bochtig dus we hebben de E-pace flink aan het werk gezet en dat ging voor een SUV van toch zo’n 1900 kilo heel behoorlijk. De E-pace is zelfs goed sportief te rijden als je het onderstel instrueert zich zo af te stellen. Geen onderstuur, niks. En geloof ons, we hebben het geprobeerd.

De route over Corsica bracht ons van de zonnige dorpswegen langs de kustwegen de bergen in waar we een flink pak sneeuw mochten trotseren. Alle omstandigheden gezien onderweg en in allen voelt de E-pace zich meer dan thuis. En wij voelden ons meer dan thuis in de E-pace. Niet zo gek ook, aangezien Jaguar de cockpit van deze “baby cub” heeft ontworpen om de bestuurder heen. Jij staat echt centraal en dat merk je. Lekker stevig en sportief stuur welke met alle bedieningsgemakken is voorzien en dat met een vanaf prijs van 48.800 Euro!

Meer informatie over de Jaguar E-pace vind je hier en meer over het Casa Del Mar resort waar wij verbleven vind je hier.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram