Cars & Bikes Slider What to do Wereld

Wij waren bij de wereldprimeur van de nieuwe BMW i4

Niet elke dag dat je een wereldprimeur te zien krijgt. En zeker niet als enige, dus volledig prive in een keurig afgesloten ruimte genieten van een waanzinnige concept car. En zo concept is hij helemaal niet want we hebben ons laten vertellen dat hij voor 95% in productie gaat zoals hij voor onze neus stond. Maak kennis met de waanzinnig mooie en stijlvolle BMW i4.

Power of Choice: visie en realisme hand in hand

Met de ‘Power of Choice’ stelt BMW de keuzevrijheid van haar klanten centraal: één model met de keuze uit verschillende aandrijflijnen. Oftewel, voor ieder wat wils: elektrisch, hybride, benzine of diesel. Door de komst van de volledig elektrische BMW iX3 kan de BMW X3 klant binnen één model daadwerkelijke alle aandrijflijnen kiezen: vol-elektrisch, plug-in hybride, benzine en diesel. De BMW i4 wordt het antwoord van BMW in het segment van de middenklasse premium sedan, een segment dat BMW domineert sinds de jaren ‘70.

De BMW Concept i4.

De BMW Concept i4 is het antwoord van BMW op de vraag uit de markt naar een full electric model in het premium segment van de vierdeurs coupés. Met de onthulling van deze volledig elektrisch aangedreven Gran Coupé begint BMW Group aan een nieuw hoofdstuk in zijn historie. De BMW Concept i4 luidt een nieuw tijdperk van puur rijplezier in. Het is een voorbode van de BMW i4, waarvan de productiestart gepland staat voor 2021.

“De BMW Concept i4 brengt elektrificatie naar de kernwaarden van het merk BMW”, zegt Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design. “Het design is dynamisch, strak en elegant. Kort gezegd: een perfecte BMW en dan zonder enige emissie.

Domagoj Dukec, Head of BMW Design, vult aan: “Het design van de BMW Concept i4 valt op door de fantastische proporties, een krachtig en expressief karakter en natuurlijk zeer veel aandacht voor detail. Met het BMW Curved Display hebben we de van BMW bekende focus op de bestuurder op bijzonder elegante wijze opnieuw geïnterpreteerd. Tegelijk schept de BMW Concept i4 een gevoel van duurzaam rijplezier.” Exterieur en interieur van de BMW Concept i4 bevatten talrijke designelementen die ook te zien zullen zijn in andere elektrisch aangedreven productiemodellen van BMW.

Technologie als voorbode voor de BMW i4.

De vijfde generatie BMW eDrive technologie is ook de kern van de BMW i4 – net als van de BMW iX3 – en daarmee ook van de toekomst van elektrische mobiliteit. De elektromotor van de BMW i4 heeft een maximumvermogen van 390 kW (530 pk), waarmee hij zich kan meten met een BMW V8 verbrandingsmotor. De direct beschikbare kracht geeft de BMW i4 uitzonderlijke prestaties en exceptionele efficiëntie. De acceleratie van 0 tot 100 km/h is mogelijk in 4,0 seconden en de topsnelheid ligt boven de 200 km/h. De BMW i4 gaat in 2021 in productie in de BMW fabriek in München. Dat betekent dat dan modellen met verbrandingsmotor, plug-in hybrides en modellen met volledig elektrische aandrijving op dezelfde assemblagelijn worden gebouwd.

No Comments

    Leave a Reply