amsterdam AMSTERDAM Do Eat Slider

WK checken op groot scherm? Dat doe je op deze plekken in Amsterdam!

WK Rusland

(Foto: Shutterstock)

Het WK in Rusland is al weer een tijdje bezig. En wat een toernooi, met de raarste wendingen en plot twists. Duitsland uitgeschakeld, Maradona afgevoerd tijdens het duel tussen Argentinië en Nigeria en Ronaldo die (nog) geen topscoorder is. Gelukkig hebben we nog ruim twee weken te gaan en daarom hebben we de tofste events en plekken waar je de wedstrijden volgt voor je op een rijtje gezet. Olé!

 

 

(Foto: Vitoriano Junior / Shutterstock.com)

WK-finale op GROOT Scherm | Meneer Nieges

We trappen even af met onze favoriet, onze gabber, onze hofleverancier van kleintjes pils: Meneer Nieges. Van Gay Pride tot Koningsdag en de finale van de Nederlandse voetbalvrouwen (toppers!), bij Meneer Nieges beleef je het allemaal. Logisch dus ook dat ze groot gaan uitpakken met de WK-finale. Bijna geen één horecazaak in Amsterdam heeft een vergunning gekregen voor een (echt) groot scherm, maar het is die boefjes van Nieges toch gelukt. Kom daarom ook op 15 juli (vanaf 17:00) naar deze heerlijke tent en we gaan samen ons helemaal de ballen uit de broek supporten. Wie dan? Maakt het uit?!

Daar moet op gedronken worden! Maar dan, rijst natuurlijk de vraag: wie gaan we supporten? Want fans van een goede wedstrijd die bestaan niet tijdens een finale. Het is het één of het ander, zwart of wit, dag of nacht, ALLES OF NIETS!

Entree is hartstikke gratis, maar zet jezelf wel even op attending (= gastenlijst) via Facebook. Olé!

Meneer Nieges WK groot scherm

De Foodhallen worden De Foodballen | De Foodhallen

Na het wegvegen van de tranen na het nieuws dat Nederland wéér niet meedoet aan het kampioenschap, hebben de Foodhallen besloten om toch gewoon een WK-feestje te geven. Met al je vrienden naar het dichtstbijzijnde grote scherm, buckets bier en porties bitterballen bestellen en juichend op de tribune staan. Ja echt, er staat een tribune. Het kan deze zomer gewoon, want van 14 juni t/m 15 juli transformeert de Foodhallen in de Foodballen. Als kers op de taart barst er op 9 juli een titanenstrijd los in De Foodhallen dug-out. Neal Petersen van o.a. FC Afkicken is de scheidsrechter en is niet bang kaarten uit te delen. Meld nu je vierkoppige elftal aan voor de WK Foodballen Pubquiz, want de hoofdprijs is mooier dan het goal van Bergkamp op het WK van 1998. Check het FB event hoe je je moet aanmelden.

Drankjes scoren bij Brooks | Brooks

De zinderend spannende WK-finale kijk je dit jaar bij Brooks. We gaan er een feestje van maken, ook al zijn de Oranjeleeuwen niet van de partij. Aan de Beethovenstraat laten ze je niet in je hemdje staan want tijdens de finale schenken ze de signature drinks uit de desbetreffende landen en kun je het aantal doelpunten in gratis drankjes winnen. Dat beloofd een goed feestje te worden!

World Cup 2018 Big Screen | THE BUTCHER Social Club

Voetballiefhebbers opgelet! Het WK is weer begonnen en kunnen we er weer volop van genieten. Zoek jij nog een plek waar je dit het beste kan kijken? Zoek dan niet verder want dit kan bij THE BUTCHER Social Club. Tijdens het WK staat er een XXL scherm om elke wedstrijd uit te zenden en ook de grill staat al warm om jou en je vrienden te voorzien van de beste burgers. Meer informatie kun je hier terugvinden.

Sta niet BAUTenspel dit WK | BAUT

Het culinaire moving circus BAUT staat in het teken van eten, drinken, muziek, cultuur… en voetbal tijdens dit WK. In de bar van BAUT, op de begane grond van Spaarndammerstraat 460, worden alle wedstrijden uitgezonden. Waar je op veel locaties in de stad na de wedstrijd aan kan sluiten voor een simpele daghap, doe je dit bij BAUT toch een stukje sjieker. Maiskip met truffel, kreeftensoep en risotto met burrata. Wint je favoriete team die avond niet, dan scoor je aan tafel bij BAUT alsnog. Cocktail erbij als afsluitende ronde en je kan die avond niet meer verliezen.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Alle (strand)ballen verzamelen | Strandzuid

Alle wedstrijden van het WK in Rusland kijken met je voeten in het zand? Daar hoef je geen vliegticket voor te kopen, je stapt dit jaar gewoon op de fiets naar Strandzuid. Volg jouw favoriete team op zanderige voet aan het water op een groot televisiescherm met een ijskoud biertje. Wat wil je nog meer?

Copa del Mundo| Escobar

¡Vamos! ¡Vamos! Bij Escobar juichen ze in het Spaans. Onder genot van voldoende cerveza en sangria worden de WK-wedstrijden daar uitgezonden. In de rust daarom ook geen schalen bitterballen, maar liever un poco de jamon en verse ceviche. Ze weten wel wat lekker is, daar in het Zuid-Westen. Dus trommel al je amigos op, spijker je Spaanse voetballiederen een beetje bij – tip: ¡Oléee! werkt altijd – en kom tijdens het WK naar Escobar. Let wel: tijdens het diner wordt er een late siësta ingelast en staat het geluid uit, en de muziek aan.

The Glenlivet Captain’s Reserve | The Captain

De echte captains van het team kijken de WK-wedstrijden thuis in alle rust, met de juiste DIY cocktail. De Captain’s Reserve is de nieuwste toevoeging aan de familie van The Glenlivet. De Single Malt gerijpt in Franse cognacvaten geeft Captain’s Reserve de smaak van zoete mandarijnen in siroop, rijpe gepocheerde peren en rozijnen omhuld met chocolade.

Recept:

  • 60 ml The Glenlivet Captain’s Reserve
  • 15 ml gemberlikeur
  • Klein beetje honing
  • Paar druppels sinaasappel bitters

Bereiding: Voeg alle ingrediënten in een tumbler glass en roer. Garneer met een stukje sinaasappelschil. Cheers!

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram