Slider Travel

Citytrippen | Wunderbahr ontspannen in magisch Zuid-Duitsland

Wil je een lekker winters en vooral romantisch weekendje weg dit jaar? Waarom dan niet even lekker naar Heidelberg in Zuid-Duitsland! Op maar 4 uurtjes rijden van ons koude kikkerlandje vind je luxe, rust en ontspanning. Super, geil und klasse. Voor deze ontspannen roadtrip kregen wij de nieuwe Jeep Cherokee 4×4 Overland mee en vertrokken zo in stijl uit Amsterdam.

Comfortabel over het Duitse asfalt vliegen

Eenmaal on the road wilden wij natuurlijk wel even weten wat dit luxebeest ons te bieden had. Als je rustig over de Duitse autobahn wilt cruisen zonder al te veel gedoe, dan zet je de Cherokee in automatic. De stoelverwarming en stuurverwarming aan, stel de ACC (adaptive cruise control) in en leun maar rustig achterover. Je zou nu prima wat mailtjes kunnen beantwoorden of een potje kunnen schaken, want deze slimme wagen met lane assist doet dan bijna alles vanzelf. Wil je weer even wakker worden en wat meer pit in de fabriek, dan is er de sport stand. De toerenteller begint dan direct op te lopen en voor je het weet vlieg je met meer dan 200 kilometer per uur over het solide Duitse asfalt. Als je nu denkt dat dit direct een draaikolk in de tank veroorzaakt, welnee!! Je kan met een volle tank gemakkelijk 600 kilometer rijden. Onroad, offroad, sportief of ontspannen, alles kan met deze Jeep Cherokee 4×4 Overland. File op de weg? Geen probleem, want een modderige shortcut of besneeuwde helling kan ook gewoon met dit luxe reismonster. Zet de auto op standje SNOW of SAND/MUD en sturen maar.

Welkom in zwembaden heaven

Na een pittig stukje off road geweld op standje zand en modder kwamen wij aan bij onze eerste bestemming, het Vital Spa Hotel in Frankfurt. Op maar een paar uurtjes rijden van Amsterdam kun je hier even lekker tot rust komen. Of je nu met je liefde bent, met je kids of met de hele familie. Iedereen kan zich wel ergens vinden in dit ruim opgezette Vital Spa & Welness Hotel. Bij binnenkomst in onze ruime hotelkamer lagen de slippertjes en badjassen op ons te wachten en konden wij na een bubbel uit glas zo in het bubbelbad plonsen. Met meerdere tropische binnenbaden, een wellness centre, massagesalon, buitenbad, suptropisch bad, glijbaan bad en stoombad, kan je hier alle badkanten op.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Na wat baantjes in het bad konden we aanschuiven in het prettige restaurant waar wij konden kiezen tussen à la carte of een uitgebreid buffet. Wij kozen voor de kaart en het eten was voortreffelijk, iets wat wij eerlijk gezegd niet hadden verwacht! Ook de bediening was uiterst vriendelijk en vrolijk. Al met al zeker de moeite waard om even te stoppen als je in de buurt bent of gewoon iets anders wilt dan Spa Amsterdam met je buren. Na ons diner zijn wij nog een spelletje gaan doen in de panoramabar met uitzicht over Frankfurt en omgeving en als je een cocktail liefhebber bent kan je hier echt je lol op. Cocktail Classics van A tot Z, Caribbean & Fancy, Highballs Mule of Sour & Fizz. Elke ronde een andere kleur, elke ronde een andere smaak.

Romantiek x duizend in Heidelberg

Na een ontspannen nachtje slapen in Hotel Spa Vital waren we zo vitaal als 2 Duitse hertjes. Onze tweede bestemming, Heidelberg, lag op maar 1 uur lekker doorrijden van Frankfurt. Heidelberg is een middelgrote Duitse stad in het noordwesten van de deelstaat Baden-Württemberg en is bekend vanwege het mega romantische slot wat s’avonds prachtig wordt belicht. Met zo’n drie miljoen dagtoeristen per jaar staat Heidelberg hoog in alle bezoekersstatistieken van Duitsland en zelfs Europa. Een wandeling langs de oever van rivier de Neckar is dan ook echt een aanrader! Je zou met zoveel toeristen denken dat je over elkaar struikelt, maar daar merkten wij niets van. Na een romantische waltz langs het slot is het tijd voor een drankje en wat is nou leuker dan een typisch Duits brauhaus? Wij gingen naar Brauhaus Vetter waar goed Duits bier en goed Duits eten voorop staat. De knusse binnenstad die grotendeels als voetgangersgebied is ingericht, herbergt ook de Ruprecht Karl Universiteit, de oudste universiteit van Duitsland en één van de oudste van heel Europa. De stad heeft ongeveer 150.000 inwoners van wie een kwart studenten zijn en dat betekent heel veel leuke cafés. Maar niet alleen de alcohol vloeit rijkelijk, want je vindt in dit gezellige stadje ook hippe koffiebarretjes en lunch zaakjes zoas ‘Unter Freunden’, ‘Friedrich’ en onze favoriete: ‘Kaffee Nerd‘.

Ongekende luxe bij het mooiste boutique hotel van Duitsland

Na een bratwurst of vier, een waffle vertier en wat zwiebelkuchen was het voor ons de hoogste tijd om even te ontspannen. Voor ons onderkomen midden in het centrum van Heidelberg hebben wij superlatieven te kort. Die Alte Zigarrenmanufaktur Heidelberg, een parel van een Boutique Suite Hotel zoals je ze maar zelden ziet. Dit exclusieve, waanzinnig creatief ingerichte, sexy, stijlvolle en über bijzondere Boutique Suite Hotel had ons uitgenodigd om een nachtje te blijven slapen. En wát een nachtje! Wij werden opgewacht door de eigenaresse en tevens kleindochter van de oprichter van die Alte Zigarrenmanufaktur. Eind 19de eeuw was dit een van de meest beroemde Zigarrenmanufakturs van Duitsland, maar vandaag de dag kun je hier in een van de suites genieten van rust, ruimte, kunst, waanzinnige luxe en alles wat je maar zou willen. Samen met haar man is zij hier jaren bezig geweest om alles te verbouwen en in te richten met zóveel oog voor smaak en detail, dat je heel hard je best moet doen om niet continu met je mond open rond te lopen.

Naast alle pracht en praal is vooral de service en het gastvrije gevoel wat je krijgt erg bijzonder. Wij voelden ons er direct thuis en dat is precies waar ze op mikken. Alles wat je nodig hebt is aanwezig. Als je wat langer zou willen blijven hoef je enkel wat boodschappen te doen, verder is de keuken/badkamer en woonkamer voorzien van alle gemakken. Wil je met je nieuwe verkering drie dagen de kamer niet uit en naast bed in je bubbelbad zitten? Kan ook gewoon! Wil je een nieuwe zakenrelatie in alle luxe en comfort van je eigen woonsuite helemaal inpakken? Geen probleem! Wil je even sporten maar heb jij je kids mee? No worries, er is een heus kinderhok met playstation en kids toys in de gym. Zoek je een locatie voor een exclusieve fotoshoot? Prima! Speciale heat treatment in de sauna met panoramisch uitzicht over een magisch Heidelberg? Tuurlijk joh! Een dag, elke week, de hele maand, alles is mogelijk in deze bijzondere boutique suites. Wij kunnen nog wel even doorgaan over deze fantastische plek maar we laten de foto’s wel even voor zich spreken. Wij hebben in ieder geval beloofd hier snel weer naar toe te gaan en kunnen haast niet wachten.

Wanneer gaan jullie? Na nog een laatste film in ons bubbelbad was het helaas alweer tijd om terug te gaan naar Nederland. Met nog een laatste koffie to go bij Kaffee Nerd stapten we in onze Jeep en zetten wij koers richting die Niederlanden.

Op de heenreis hadden wij standje sport en sand/mud al eens uitgeprobeerd maar die sneeuwstand moesten wij nog testen. Laat het nou net heel erg hard beginnen te sneeuwen. De sneeuwstormen van Game of Thrones waren er niets bij. En je raadt het al, ook deze ondergrond is voor de 4×4 Overland geen enkel probleem. Niet slippen niet sliden, gewoon lekker op de linkerbaan rechtdoor terwijl om ons heen de karretjes als botsauto’s over de weg aan het glijden waren. Door een wit wonderland reden wij verliefd op alles terug naar Amsterdam.

Meer informatie | Jeep Cherokee Overlander | Vital Spa Hotel | Die Alte Zigarrenmanufaktur Heidelberg

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram