Hotspots Slider WERELD World

Zet de Guinness koud | hier vier jij St. Patrick’s Day

St. Patrick's Day proost

(Foto: Shutterstock)

Zet de Guinness maar vast koud en strooi wat klavers in het rond; St. Patrick’s Day komt er aan! En Nederland bewijst dit jaar (g)een groentje te zijn. De Ierse feestdag claimt op 17 maart een groen gemarkeerd plekje in de agenda. Vanaf 16 t/m 18 maart proost niet alleen Ierland met pullen Guinness, want ons (groene) kikkerlandje viert de feestdag groter dan ooit. En als ware ‘Irish for a Day’ doen we dat niet halfslachtig. We zetten de hoogtepunten voor je op een rijtje. Slainté!

Amsterdam – Daar aan die groen verlichte grachten
Wandel op 17 maart een willekeurige Amsterdamse pub binnen en gegarandeerd dat je een pul Guinness in de handen geduwd krijgt. St. Patty’s is niet voor niets het vriendelijkste feest van het jaar. Tijdens St. Patrick’s weekend treedt in de Hoopman Irish Pub The Enniskillen Hoopman Trad Houseband op. Blijf vooral hangen voor nog een Guinness/de indrukwekkend synchrone danspassen van de Irish riverdancers. Op 17 maart vult Scotland’s finest, Ted Christopher, The Tara met een unieke mix van eigen muziek en dansbare covers en draait DJ Roy – beste feestdj van Nederland – in O’Reilleys.

St. Patrick's Day vieren

Den Haag – Geen Haagse bakkies Guinness
Oh, oh, Den Haag kleurt de Grote Markt voor de achtste keer compleet groen. In Nederlandse St. Patrick’s hoofdstad staat pub O’Casey’s in het teken van Ierse vriendelijkheid. Iconische Guinness-hoeden op je kop en dansen maar. Twee om niet te missen: bands More Power To The Elbow op 16 maart en Acting The Maggot op 17 maart in O’Casey’s. En die pul Guinness natuurlijk.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Leeuwarden – Ierland boppe!
Op 17 maart bereikt het feest van St. Patrick ook in Leeuwarden zijn hoogtepunt en vloeit de Guinness rijkelijker dan het water dan de Shannon rivier. Op deze dag bestijgt Martijn Kentie het podium van Paddy O’Ryan.

Eindhoven – Geen carnaval, maar Guinness
Wereldwijd wordt St. Patrick’s Day door meer dan 75 miljoen non-Ieren gevierd. En de Eindhovenaren – die met carnaval al bewijzen wel voor een feestje in te zijn – dragen daar gegarandeerd aan bij. Want de ‘Global Greening’ heeft ook Eindhoven bereikt. Voor traditionele Ierse gerechten en live 6 Nations Rugby kun je terecht bij de O’Sheas. Oja. En Guinness natuurlijk.

St. Patrick's Day viering Nederland

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram