Fashion Slider

Zo overleef je de grote Colourful Rebel Sample Sale | 10 tips

Sample Sale Colourful Rebel

Iedereen die weleens naar een sample sale is geweest weet: het is kei- en keihard werken. Wanneer het een sample sale betreft met 20.000 (!) items en kortingen tot wel 80% is het helemaal een gekkenhuis. Wij hebben het hier uiteraard schaamteloos over onze eigen sample sale, die het eerste weekend (5, 6 en 7) van april wordt gehouden in het prachtige Casco Amsterdam. Omdat onze sample sale vorig jaar één groot gezellig gekkenhuis was en het dit jaar met de kaartverkoop (zie hier) weer storm loopt, leek het ons verstandig om wat tips op rij te zetten. Dat wij stiekem in onze vrije tijd ook zelf van sample sale naar sample sale gaan heeft hier niets mee te maken. Echt niet.

Tip #1 – Trek de juist outfit aan (want geen paskamers)

Wij gebruiken bijna elke prachtige vierkante meter van Casco om de items mooi uit te stallen (want 20.000 stuks), dus er is geen plek voor paskamers. Maar de doorgewinterde sample sale bezoeker weet dat dit ook helemaal niet nodig is. Wat wel nodig is in dat geval, is goede ‘paskleding’. Jij wil niet in je stringetje staan wanneer je een prachtig jurkje aan het passen bent. Wijzelf doen vaak een strak zittende legging aan met dito top. Dan kun je snel alles passen zonder bang te zijn in je blote kont op de vloer te staan.

legging

Tip #2 – Kies je partner in crime goed uit

Maak van tevoren een plan met je shopmaatje. Gaan jullie samen kijken bij elkaars maten? Of ga je alleen op je doel af? Het moet natuurlijk wel gezellig blijven dus wij zouden zeker voor optie 1 gaan. In dat geval heb je wel een eerlijk shopmaatje nodig, die vertelt of je nu beter voor het zwarte of blauwe jurkje kunt gaan. Ben je van plan om crazy te gaan tijdens de sample sale, zodat je de rest van het jaar niet meer hoeft te shoppen? We like! In dat geval moet je een shopmaatje sherpa meenemen die jouw tassen draagt en vooral overal ‘ja goed idee!’ zegt.

winkelen shoppen

Tip #3 – Don’t snooze

Een beetje een flauw punt misschien, maar het begint natuurlijk allemaal met jezelf aanmelden en zo’n felbegeerd kaartje voor een tijdslot kopen (hier – voor maar 3 piek). Vorig jaar waren de slots al snel gevuld, dus zoek snel je partner in crime uit en verzeker jezelf van een geheel nieuwe garderobe voor een schijntje.

Tip #4 Plassen voor de wedstrijd

Ga naar het toilet VOOR je aankomt. Wederom een inkoppertje misschien, maar als je eenmaal binnen bent wil je gewoon die mooie outfitjes scoren en niet al hinkend van een volle blaas staan passen. Daarnaast beschikt Casco trouwens over een te gek café met een drankkaart van heb ik jou daar. Even eerst rustig een drankje doen, plassen en dan vol frisse energie en een lege blaas behoort dus zeker tot de opties.

Casco

(Casco Amsterdam)

Tip #5 – ‘Winter wardrobes are made in the summer’ (en vice versa)

Een Sample Sale bezoeken, is vooruitzien. Als jij nu een waanzinnig mooie trui ziet voor een prikkie, maar de zon schijnt buiten: denk aan die dagen dat jij bibberend op de fiets zit. Bibberend en met een bankrekening zo leeg als de fles chardonnay einde vrijdagavond. Hetzelfde geldt natuurlijk voor zomeritems. Wanneer jij tegen jouw droombikini aanloopt in de ijskoude winter: twijfel niet. Daar krijg je namelijk later altijd spijt van.

winter bikini

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Tip #6 – Maak vrienden in de rij en vermijd zo ruzie om eenzelfde kledingstuk

Wij overdrijven niet als wij zeggen dat wij nog een aantal mensen spreken die wij op een sample sale hebben ontmoet. Ok, wij hebben het over de app met elkaar alleen over aankomende sample sales, maar de liefde is sterk. Zo’n drukbezochte sample sale is als iedereen het leuk houdt ook een plek om lekker gezellig te kletsen met onbekenden en er misschien (letten jullie op boys) zelfs nog wel een date uit te slepen. Dus zet Tinder voor een avondje uit en help je medeshopper uit de brand (en in een nieuwe outfit).

vechten om aankopen

Tip #7 – Handige schoenen die je snel aan en uit kan doen

Een beetje in lijn met tip #1, maar omdat wij hier persoonlijk zoveel gedoe mee hebben gehad toch nog een eigen nummertje. Het is dat je niet echt lekker op je sloffen naar buiten kunt, maar anders zouden wij dit schoeisel aanraden. Bij een gemiddelde sample sale gaan je schoenen twintig keer uit en de sample sale van ons is verre van gemiddeld. Ga voor gemak!

schoenen hakken

Tip #8 – Breng cash en kaart mee

Wij zijn behoorlijk gek op Amsterdam-Noord en al haar hotspots, maar lekker geld pinnen kun je er – nog – niet. Neem daarom voor de zekerheid zelf ook contant geld mee. Pinnen bij de kassa kan natuurlijk ook, maar voor iedereen die snel buiten wil staan is cash altijd vlugger.

Tip #9 – Spreek van tevoren met jezelf een budget af

Haha geintje natuurlijk! Bedenk gewoon dat het geld dat je nu (op misschien een regenachtige zaterdag) aan een jurk of tee uitgeeft, je de aankomende zomer in je zak houdt. Kijk, als dat geen omdenken is weten wij het ook meer. Wij zien jullie heel graag bij Casco in het weekend van 5, 6 en 7 april. Tussen de 20.000 items in de grote hal of naderhand aan de bar met een wijntje om de nieuw gescoorde garderobe te bewonderen.

Tip #10 – De finale – de beloning – Amsterdam-Noord

Yes. het zit erop. Je hebt de sample sale van Colourful Rebel overleefd en in je tas bevindt zich een geheel nieuwe winter, zomer en whatever-het-weer ook is garderobe. Hoppa! Nu eerst nog een wijntje in het café van Casco en dan met piepende bandjes naar huis? Nee joh, zonde! Nu je toch ‘helemaal’ in Amsterdam-Noord bent, kun je er maar beter het beste van maken. Persoonlijk zijn wij een beetje op de IJpromenade en laat dat nu net het gebied zijn waarover je in 15 minuten van Casco terugloopt om naar het pontje te gaan (naar Centraal Station). Hier vind je onder andere het prachtige terras van de Tolhuistuin met waanzinnig uitzicht op de stad en ook de A’dam toren. Maar ook kun je hier in de buurt virtueel zombies schieten met je vrienden en is er de hoogste schommel van Europa. Niet voor waaghalzen!

Amsterdam Noord IJpromenade Amsterdam Noord IJpromenade VR Arcade Noord

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram